Tuesday, April 23, 2024

Reply To: Romonoli

#169559
romonoliromonoli
Participant

Hoi Boris,

Ik heb de Lua nog steeds en bevalt nog prima.
Ik heb de modificatie niet zelf gedaan, deze zat er al in.
o.a. Papier in olie condensatoren en Allen Bradley weerstanden.

Hoe hij origineel klinkt weet ik niet. Heb er toen +/- 450 euro!! voor betaald en later pas nieuwe buizen in laten zetten.
De Super L’atout LL34 (el34) super selected a 34,95 zijn zeer mooi, zo ook de LCC83 (ecc83) ook super selected a 15,95 zijn geweldig voor hun prijs (mijn smaak!) Kijk eens op de website van Tube L’atout, http://www.latout.nl of van http://www.triplemaudioshop.nl

Ik weet niet met welke speakers je speelt. Bij mij, de OLS EM1 Ref. (rendement 89/90 db) gaat het wel, al vind ik dat het laag ook iets strakker kan. Maar het klinkt gewoon Lekker!! Maar…eigenlijk zou 90db+ beter zijn. Met je Accuphase zal het laag inderdaad strakker zijn omdat ie meer vermogen heeft.
Heb ooit eens een AVI S21 (2300,=)en de Denon PMA SA1 (8000,=) geïntegreerde versterkers thuis vergeleken met de Lua. Ja, het laag is iets strakker, kan harder spelen, maar daar is alles ook mee gezegd. Stemmen, plaatsing, open, etc..is in het voordeel van de Lua. (dit alles bij mij thuis, mijn beleving, bij een ander kan het anders zijn natuurlijk)

Laat je buizen eens checken of ze nog ‘goed’ zijn, met versleten buizen klinkt het ook minder strak en dynamisch. Mocht je andere buizen nodig hebben dan zou o.a. de Super L’atouts een aanrader zijn.
Succes ermee..ben benieuwd

Groet Rob

×