Sunday, July 21, 2024

Reply To: Versterkermatch Sonus Faber Sonetto

#169762
ChristopheVChristopheV
Participant

Bedankt voor de suggestie alvast.

De PrimaLuna is een idd een mooie versterker. ook de MA252. Graag hou ik het liever bij solidstate ipv buizen. Hoofdzakelijk uit praktische overwegingen.

Lang ben ik liefhebber geweest van Marantz. De Marantz PM-11S3 (of zelf PM-11S2) zou voor mij nog logisch zijn. Ik hou van de Marantz sound. De PM-11 is zowat de laatste, voor mij althans, goede versterker van Marantz. De weg die Marantz nu is ingegaan ben ik niet meer voor alsook hun manier om om te gaan met digitale inputs. Met dat laatste zijn ze veel te spaarzaam, conservatief en dwingen ze je op hun manier bijkomend te investeren in een optisch station (als je daar te n minste niet voor wil kiezen) zijnde een sacd (SA-11) of netwerkspeler met cd-lade (ND8006) te kopen aan nog eens dezelfde prijs. Staat volgens mij niet meer in relatie met de intrinsieke waarde. Mocht ik het voor het zeggen hebben bij Marantz zou ik het anders aanpakken.

Dat laatste had ik in mijn eerste post vergeten te zetten: mijn bron is digitaal en niet analoog. Ik gebruik nagenoeg uitsluitend een HTPC als bron die naar een DAC gaat en dan de versterker. Vinyl is mooi en de analoge liefhebbers hebben volgens mij gelijk als ze de kwaliteit vergelijken met CD en al helemaal met mp3-toestanden. Alleen hi-res formats (DSD/SACD) zijn een waardig digitaal alternatief (mits steeds goed opname). Alleen jammer dat hi-res niet standaard is en dat tegelijk de loudnesswar niet aangepakt wordt – het zou de ondergang van de moderne muziek kunnen tegengaan en alle kansen kunnen geven aan intrinsiek goede muziek ipv mediagekke propaganda.

Terug naar mijn vraag – na herformulering: welke solidstate (geïntegreerde/pre+pro) versterker voor Sonus Faber Sonetto VIII die ook een goede DAC aan boord heeft? Of lijkt een aparte DAC je steeds een betere keus, en waarom ?

×