Thursday, June 13, 2024

Audio Physic Tempo speakers en minimale ruimte

Viewing 4 reply threads
 • Author
  Posts
  • #168836
   Guus ZijlstraGuus Zijlstra
   Participant

   Ik vroeg me af hoe kritisch de AP tempo speakers zijn mbt plaatsing en benodigde ruimte. Ik speel nu naar volle tevredenheid met de classic 5 (2-weg). Deze doen het erg goed in mijn relatief bescheiden woonkamer (3,5,x 8m). Het is een jaren 30 woning dus lang en smal. Mijn speakers spelen in de breedte ipv de lengte. Tussenafstand 2,2m en luisterafstand 2,75m. Speakers staan ca. 50 cm van de achterwand. Ik kan me voorstellen dat de tempo meer ruimte vragen gelet op de kastgrootte en grote bas woofer.

   Ik vraag dit omdat ik via via een hele mooie tempo set zou kunnen overnemen. Thuis eerst beluisteren is helaas geen optie.

   Alvast bedankt voor het meedenken!

  • #171547
   Alpha AudioAlpha Forum
   Keymaster

   Dag Guus,

   Dat is een heel erg lastige vraag om te beantwoorden. Welk type Tempo is het precies? Er zijn meerdere versies namelijk.

  • #171548
   Guus ZijlstraGuus Zijlstra
   Participant

   Hoi Jaap,

   Gaat om de Tempo 25. Ik vermoed dat deze luidspreker wel wat ruimte nodig heeft in vergelijking met mijn classic 5…;-)

  • #171549
   Alpha AudioAlpha Forum
   Keymaster

   Nou… ja en nee… aangezien je in de breedte speelt, heeft het laag wel de ruimte om weg te lopen; de basspeakers zitten aan de zijkant bij de Tempo 25. De speaker speelt wel groter én geeft meer energie af.

   Nu ken ik de Tempo wel een beetje, maar niet deze specifieke. En ik ken ook je ruimte niet. Het is niet heel groot. En als je al wat akoestische uitdagingen hebt, zou ik altijd eerst proberen. Dat raadt ik überhaupt aan. NOOIT een speaker zomaar kopen zonder eerst te proberen.

  • #171550
   Guus ZijlstraGuus Zijlstra
   Participant

   Hoi Jaap, bedankt voor je reactie en advies. Ik neem het mee in mijn afwegingen.

Viewing 4 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.
×