Monday, June 17, 2024

Hallo forum!

Viewing 13 reply threads
 • Author
  Posts
  • #168744
   Joost WoutersJoost Wouters
   Participant

   Hallo muziek-/audio liefhebbers!

   Nadat ik meerdere Nederlandse en Engelse fora heb uitgeprobeerd en heb afgezworen wil ik het toch nog 1 x proberen. Aangezien ik graag product info en reviews lees die in mijn optiek realistisch/onafhankelijk zijn kijk ik met regelmaat op Alpha-Audio. Aangezien mijn diepte kennis inzake aparatuur bijzonder basaal is loop ik vaak tegen muren en kastjes, snobs en heilige huisjes aan. Het ‘hifi’ wereldje is er die pittig is om leuk te vinden als je in gesprek raakt met ‘kenners’.

   Aangezien ik een echte muziekliefhebber ben en daarvoor apparatuur nodig heb om dit zo fijn mogelijk te beluisteren (en apparatuuur stiekem leuk/mooi/interessant kan vinden) blijf ik aan mijn set ‘sleutelen’ om tot een voor mij top resultaat te komen. Korte geschiedenis:

   Ik verzamelde al vinyl eer ik een platenspeler had -> vanuit thuis een aantal bakken meegekregen en ik kocht af en toe wat platen. Waarom, god knows why maar ik vond het leuk. In 2016 heb ik mijn eerste set gekocht: een Pro-Ject RPM 1 Carbon (Ortofon m2 Red), Marantz PM6006 met daaraan B&W CM1 S2. Heerlijke tijd mee doorgebracht, maar ik wist natuurlijk dat dit beter kon. Ondertussen groeide mijn platencollectie alsmaar door en vond ik het vorig jaar tijd om wat zaken te upgraden.

   Aangezien eerst de platenspeler (de bron) wilde aanpakken gekozen voor een Rega P3 met Neo PSU en Rega Fono mkIII. Hiermee dacht ik een significante stap te maken en dit was ook zo. Je leest wel eens wat, probeert wel eens wat uit met versterkers van vrienden ofzo en dan kom je erachter dat je versterker niet de beste match is voor de speakers. Op naar de volgende upgrade -> Monitor Audio Gold 100 (5G) op de kop weten te tikken waaraan ik een Atoll HD100 pre en Pro-Ject Amp Box RS eind heb gehangen.

   En nu kom ik bij mijn probleem (mede door mijn beperkte kennis). Voor mijn oor en gevoel is het geheel uit balans. Ik vind de MA’s werkelijk fantastisch klinken, maar denk dat ze niet goed aangestuurd worden (maximale komt er niet uit)…

   Waar denk ik aan: versterking aanpakken -> pre en eind inruilen voor: Hegel H95, Advance Paris A10 of Playstream A7, Musical Fidelity M5Si, iets anders?

   Of ik ruil de hele mikmak in en kies voor een nieuw draaier, versterker en speakers. -> waarom? Misschien voor mij de MA’s te ‘hoog’ gegrepen in mijn budget?

   Ik hoor graag van kenners die niet te snobberig zijn om mij als gewone consument serieus te nemen en van open en eerlijk advies kunnen voorzien. Ik hoor/lees zoveel tegenstrijdigheden op alle fora, websites, winkels, verkopers, YouTube etc.

   Zo, dat was niet kort. Hopelijk mag ik met jullie nog lang op dit forum spreken over apparatuur en vooral ook muziek. Op andere fora ben ik afgehaakt..

   Fijne avond!

  • #170584
   Theo van KolTheo van Kol
   Participant

   Hallo zelf heb ik de hegel H 300 waar ik heel tevreden over ben ik raad je dus aan eens naar de hegel te luisteren en zeker met je gold luidsprekers vraag aan de winkel of je hem een weekend mag lenen gaat bij andere merken ook op.

  • #170585
   Joost WoutersJoost Wouters
   Participant

   H300 is wel zeer high-end en ik zag in een luister sessie van Alpha Audio dat ze de Golds ook op een puike Hegel hadden aangesloten. Die zijn allemaal boven mijn budget, dus mijn vraag is meer -> de genoemde geïntegreerde versterker, halen die een respectabel resultaat uit de Golds.. iets met impedantie, dips, etc 😉

  • #170586
   johnjohn
   Participant

   Hallo Joost,

   Geluid is zo persoonlijk en componentafhankelijk dat advies geven lastig is.feit is dat de ma 100 een speaker is die een hoogwaardige aansturing verdient.denk aan een budget rond 2500 euro.alpha audio heeft een aantal in dit segment getest.voor minder zou ik niet gaan,dat verdient de ma niet.

  • #170587
   Joost WoutersJoost Wouters
   Participant

   Hoi John,

   Dank voor je reactie. Ik weet dat de MA’s meer ‘verdienen’ dan wat ze nu krijgen, maar het is niet dat de boel ontploft, mijn oren bloeden of dat er geen geluid uitkomt. Grappig dat een advies niet te geven is, maar een bedrag wel -> mijn inziens draait het daar vaak om in de hifi-wereld. Echter mis ik een oplossing -> wat is een mooie versterker of voor/eind set die misschien goed als occasion te vinden zijn. Of, als ik in de prijsklasse van €1500 zit -> wat kan alvast een significante stap zijn in de goede richting.

   Ik heb ook al zitten denk om alles “in te leveren” en volledig nieuw te gaan. KEF LS50 Meta met degelijke versterker bijvoorbeeld of een andere combi. Maar liefst houd ik mijn MA’s..

  • #170588
   johnjohn
   Participant

   Ik kan wel genoeg merken opnoemen die in aanmerking komen maar die kun jezelf ook verzinnen.mijns inziens is de prijs een redelijk tot goede indicator aangezien in het hifi wereldje in 99% van de gevallen duurder beter is,niet altijd.waarom lees je niet wat reviews op alfa audio.die gasten weten meer dan iemand van ons omdat ze simpelweg veel meer apparaten kennen.is dat boven je budget kun je op marktplaats of hifi.nl zoeken naar een goede occasion.

  • #170589
   Joost WoutersJoost Wouters
   Participant

   De/die reviews en merken lees/ken ik ook, zeker. Echter het nadeel vind ik dat met mijn gebrek aan diepte kennis (lees impedantie, dips etc.) welke versterker kan daar mee omgaan. Meeste reviews praten over kwaliteit van het apparaat en hebben referentie sets etc.

   Ik weet, het is ook lastig van achter een beeldscherm, maar vooral met wat oudere/tweedehands apparatuur vind ik het lastig inschatten of het iets is ja/nee.

   Wat ik lees of de Musical Fidelity M5si bijvoorbeeld -> dit lijkt me voor het bedrag een geschikte versterker voor de MA’s, maar is dat ook zo. Een verkoper zal ja zeggen, maar een onafhankelijke kenner misschien nee.

   Dat is wat ik echt lastig vind. En ja, je moet luisteren. En dat doe ik het liefste, maar ik weet dan niet of naar wat ik luisteren ook de waarde van het geld is. Misschien heb ik ook gewoon een gebrek aan vertrouwen in verkopers 😉

  • #170590
   Alpha AudioAlpha Forum
   Keymaster

   Tweedehands is een uitstekende tip. Ik heb onlangs voor mijn dochter ook een liefhebber een mooie Classe versterker gekocht in Woerden. Bedrijf is gespecialiseerd in 2e hands heeft eigen reparatie afdeling en geeft garantie. Ze hebben een mooie luister ruimte.

  • #170591
   Joost WoutersJoost Wouters
   Participant

   Bedoel je “Freakuence!”?

  • #170595
   Anonymous
   Inactive

   Hoi Joost,
   waarom kijk je niet eens bij Roksan Audio?Naar bijv. de geïntrigeerde caspian m2 die je later nog zou kunnen uitbreiden met een apparte Caspian eindversterker.Roksan en Monitor Audio adverteren samen,dus qua match zal dat wel goed zitten.
   Misschien is de Caspian iets boven budget,maar misschien heb je iets in te ruilen.
   Roksan is hier in Nederland niet zo bekend,maar gooit in Engeland al jaren hoge ogen.En Made in Engeland.

   groet Ronald

  • #170596
   Joost WoutersJoost Wouters
   Participant

   Vraagje: tweedehandse Advance Acoustic X-Pre Amp en X-A160 eind. Mijn basale kennis zegt dat deze de MA’s degelijk zouden kunnen aansturen. Al is het maar ‘for the time being’..

   Iemand?

  • #170597
   Joost WoutersJoost Wouters
   Participant

   Dank, ik zal eens kijken!

  • #170601
   Alpha AudioAlpha Forum
   Keymaster

   Yep Freakuence!

  • #170609
   Joost WoutersJoost Wouters
   Participant

   Advance Acoustic gaat het niet worden, maar heb gelukkig iets prachtigs gevonden wat mijne inziens muziek gaat maken: Atoll PR300 met een AM200 eind. Volgende week ga ik het weten 🙂

Viewing 13 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.
×