Wednesday, June 19, 2024

Introductie Rico

Viewing 3 reply threads
 • Author
  Posts
  • #168599
   RicoRico
   Participant

   Ik probeer veel nieuwe muziek te ontdekken, vaak via reviews van apparatuur waarbij bepaalde nummers gebruikt worden. Die zoek ik dan op en zo kom ik nieuwe artiesten tegen, ik vind het heel mooi om reviews en tests te lezen en te leren en ontdekken waar je allemaal op kunt letten en waar de verschillen in zitten.

   Jaren heb ik hifishow’s bezocht en geluisterd naar wat ik mooi vind klinken, ik had natuurlijk allang iets kunnen kopen zodat ik daar al van kon genieten. Maar zo ben ik niet. Ik heb het jaren uitgehouden (van thuis wonen tot een eigen huis) met mijn Bose 321 setje die nu toch al weer 17 jaar oud is. De omslag om echt naar “high-end” te gaan kijken kwam toen ik eens een Beolab 9 had gehoord en zo verbaasd was wat een strakke bas daar uit kwam. Toen ben ik pas verder gaan kijken wat voor merken en speakers er nog meer waren en er ging een hele nieuwe wereld voor mij open!

   Sinds dit jaar heb ik mijn set aangeschaft en kan daar zo ontzettend van genieten, ik verbaas mij steeds weer hoe de muziek klinkt. Ik kan het ene nummer naar het andere aanzetten zonder luistermoe te worden, de tijd ben ik zo vergeten. Het genieten van de muziek en echt proberen te (leren) luisteren en te genieten van dat moment is erg mooi.
   Ik vind het leuk om te kijken waar nog wat verbeterd kan worden, maar dan ook vooral om het meeste uit de set te halen.

   Mijn set
   Luidsprekers: Dali Rubicon 8
   Versterker: Lyngdorf TDAI-2170 met hdmi module (Hoge tonen)
   Versterker: Lyngdorf SDA-2400 (Mid/Lage tonen)
   Streamer: Bluesound Node (1)
   CD/Blu-ray speler: Cambridge Audio CXU-HD
   Luidsprekerkabels: Audioquest Rocket 44 Bi-amp
   Overige kabels: Audioquest Cinnamon

  • #169729
   Paul PaulPaul Paul
   Participant

   Rico,
   Aparte set omdat je 2 aparte dac’s gebruikt daardoor kans op timing verschillen.
   Gebruik je de trigger opties om alles aan te schakelen? En gebruik je de roomcorrectie, zo ja wat is het effect? De Cambridge speelt ook sacd af maar geen idee of de dac’s dsd aan kunnen.

  • #169730
   RicoRico
   Participant

   Hallo Paul,

   KLopt het zijn twee power-dac’s Lyngdorf heeft er een handleiding voor om deze voor bi-amping te kunnen gebruiken.
   Er is een vertraging van 0.6mSec, dit is gecompenseerd door het midden/hoog signaal te vertragen met deze 0.6mSec.
   Daarnaast is het digital crossover filter geactiveerd en deze haalt de frequenties boven de 5000Hz weg van SDA-2400 die de Bass aanstuurt.

   Ik gebruik een trigger om de SDA-2400 in te schakelen. Ja Roomcorrectie gebruik ik ook en dat werkt heel erg mooi, hoe zal ik het eens omschrijven.. De bass is minder overheersend maar wel heel direct, alle instrumenten krijgen meer een eigen plek in het geluidsbeeld. De stem wordt tastbaarder het geeft allemaal meer het gevoel dat het echt een live optreden zou kunnen zijn in bijvoorbeeld een mooi cafe of concert, het geeft het gevoel of je er dichter bij bent (minder gemaakt). Ik ben nu Norah Jones Lonestar aan het draaien en de geluiden van de gitaar (vanaf 1:30min) zijn makkelijker te horen en krijgen een eigen plek, zoals het schuren over de snaren kun je nu heel makkelijk volgen en horen.

   De Lyngdorf Tdai-2170 kan DSD 64/128 aan via HDMI (Cambridge) maar de SDA is met coaxiaal verbonden aan de TDAI en coaxiaal is het maximaal 24/195Khz dus weet niet precies hoe dat zit, ik heb geen SACD’s om het te proberen. Ben daar zelf ook wel benieuwd naar.

  • #169731
   Paul PaulPaul Paul
   Participant

   Rico,

   Leuk om ooit eens uit te proberen:
   -SACD uit proberen of dsd bestanden via usb
   -èèn dac die analoge signaal maakt.

   Gr. Paul

Viewing 3 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.
×