Wednesday, June 19, 2024

Welke speaker kabel

Viewing 9 reply threads
 • Author
  Posts
  • #168760
   Jasper RoelofsJasper Roelofs
   Participant

   Ik heb inmiddels een aardige uitbreiding op mijn systeem gedaan. Van een DC Blocker tot afgeschermde stroomkabels. Ook ben ik sinds kort de bezitter van een Audioquest powerquest 3. Naar mijn mening is het geluid er behoorlijk op vooruit gegaan in de vorm van detaillering en openheid. Ik ben nu aangekomen bij het laatste punt en dan stop ik ermee (hoop ik), speakerkabel. Ik weet, normaal word hiermee begonnen maar soms loopt het anders. Mijn huidige kabels zijn ongeveer 25 jaar oud en heb dit destijds gekocht bij een audiodealer als standaard kabel. Ik hoop met de andere kabel meer breedte en diepte te creeeren. Mijn budget wat ik wil uitgeven is maximaal €250. Natuurlijk heb ik internet al afgestruind en onderstaande hebben mijn aandacht getrokken.
   – Purecable SP#79SV. Dit vooral door de test.
   – Supra Ply 3/4s. Die met de afgeschermde mantel. Ik woon in een oud huis met een niet al te best stroomnetwerk. De afgeschermde stroomkabels hebben op een of andere manier een grote verbetering gebracht dus wellicht ook hier…….
   Ik hoor graag wat jullie mening is. Natuurlijk ben ik op de hoogte van kabels welke met elvenstof zijn gesmeed bij volle maan maar hoop wel dat het wat kan toevoegen. Het word trouwens aangesloten op een Marantz SR6010 met Elipson Planet L op stands. Ik hoop dat ik gebruik kan maken van jullie kennis.

  • #170691
   fernand lambertfernand lambert
   Participant

   €250 maximum ! Welke lengte(s)?

  • #170692
   Jasper RoelofsJasper Roelofs
   Participant

   Oepsie, je hebt gelijk. Gaat om 2 x 2,5 meter.

  • #170695
   Alpha AudioAlpha Forum
   Keymaster

   Hoi Jasper, Ik heb goede ervaring met Tellurium. Het zeal echter een Kwestie van proberen zijn. Iedere combinatie vraagt weer een andere oplossing. De vergelijkende test van Alpha Audio heb Ben mij goed op web geholpen

  • #170696
   Jasper RoelofsJasper Roelofs
   Participant

   Hoi Egbert, bedankt voor je reactie. Je maakt het er niet makkelijker op……… . Ik had deze test nog niet gezien. Dacht dat ik zo’n beetje elk artikel gelezen ga (met veel plezier en interesse). Ik zal me hier nog eens in verdiepen. Het is wel wat duurder dan wat ik eigenlijk wil uitgeven maar wil het wel graag goed doen (maar wat is goed). Mocht iemand nog een idee hebben of een aanvulling dan hoor ik dat graag. Ik wil met een week een keuze maken. Bedankt voor het meedenken!

  • #170702
   Geert M.Geert M.
   Participant

   Je kan ook gewoon voor een Mogami 3103 gaan, degelijke pro audio kabel, geen elvenstof maar wel 50 jaar ervaring. Op audiocables.eu bvb kan je ze mooi afgewerkt kopen, 2.5m staat er niet bij maar ik denk dat ze ook wel op maat maken als je even contact opneemt.

  • #170703
   tsharskamptsharskamp
   Participant

   De duelund kabel DCA16GA is een aanrader en later een upgrade met Akiko tunning sticks als optie.

  • #170704
   fernand lambertfernand lambert
   Participant

   @tsharskamp, wat doen die Akiko tuning sticks ?

  • #170714
   tsharskamptsharskamp
   Participant

   @fernandlambert, Akiko tuning sticks geven meer rust, klein beetje het gevoel dat alles net een toontje langer/trager is maar niet ten kosten van timbre(misschien een beetje). Een drum, de attack tot decay is beter hoorbaar. Alles word ook wat ronden. Meer live gevoel maar wel een klein beetje ten kosten van detail.

   Maar dit is wat in mijn systeem doet.

  • #170728
   Jasper RoelofsJasper Roelofs
   Participant

   Ik ben inmiddels wat verder, mede met dank aan Egbert. Ik heb mij ingelezen in de kabels van Tellurium en zag er wel mooi uit. Nu is het natuurlijk afhankelijk van het systeem en natuurlijk worden er allerlei magische krachten aan toegedicht. Gelukkig heb ik in de buurt een hifispecialist zitten die toevallig wat kabels had liggen om te testen. Ik heb meegekregen:
   – Tellurium Blauw, instapmodel
   – Tellurium Black 2
   – Supra Ply 3/4S

   Toen begon het testen. Ik heb hiervoor de oren van een vriend ingeschakeld omdat ik bank ben dat ik dingen hoor om het te horen. Ik heb hem niet aangegeven welke kabel ik erachter had.

   Eerst mijn eigen kabels, eigen merk hifi dealer die al 20 jaar niet meer bestaat. Dit geluid is mij natuurlijk bekend. Hierop de blauwe kabel. Geen verschil, zelfs wat doffer. Hierop, omdat ik toch wel heeeeeeel benieuwd was, de Black 2. Ik hoorde duidelijke verschillen die mij ontzettend mooi ter ore kwamen. Vriend van mij zat mij aan te kijken van hé, wat anders. Veel helderder en gedetailleerder. Bij money van Pink Floyd bijvoorbeeld kreeg het vallende geld en de lade veel meer dimensie. Je kon bij wijze van spreken horen welk geld er in de lade viel. Hierop de Supra. Nog steeds een hele verbetering ten opzichte van mijn huidige kabels maar ik miste hierbij wat in de detaillering, de betrokkenheid was minder.

   Nu zijn de telluriums geen goedkope kabels en ik heb mij ook afgevraagd of de verbetering het geld waard is. Conclusie, ik moet nog 1,5 week wachten en kan zeggen dat dat heel lastig is….. .

Viewing 9 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.
×