Home Geen categorie Vanderveen en Tentlabs leveren superschone voeding

Vanderveen en Tentlabs leveren superschone voeding

0
Vanderveen en Tentlabs leveren superschone voeding

Zelfbouwers en -modificeerders opgelet: Vanderveen en Tentlabs hebben een bijzonder interessant product voor het onderdrukken van rimpelspanning in voorversterkers. Voor buizen-producten was er al iets: de E-choke. Maar voor de rest… pech. Tot nu! 

De prestaties van een audiocomponent zijn grotendeels afhankelijk van de voeding. Niet voor niets zijn producenten altijd bezig met het opschonen, schoon houden en gescheiden houden van de voedingslijnen in een audioproduct. Bij dit proces is rimpelonderdrukking belangrijk. Een veel gebruikte methode voor onderdrukking van rimpelspanning is het plaatsen van een spoel(tje). Tentlabs en Menno van der Veen hebben een beter alternatief. De MEC 50 en MEC 100…

Hieronder het persbericht van Tentlabs en Menno van der Veen:

Tentlabs vanderveen MEC_50_100Vanderveen en Tentlabs voegen een opmerkelijk product toe aan een groeiende reeks praktische modules voor upgrade of zelfbouw van buizenversterkers.

Van oudsher past men in voedingen van buizenversterkers een smoorspoel toe. Deze onderdrukt de rimpelspanning die op de voedingsspanning aanwezig is. Na de succesvolle introductie van de E-choke in 2009, ontstond er vraag naar soortgelijke oplossingen in voorversterkers en kleine eindversterkers. De 2 modules vullen het programma nu aan  met stroomsterktes tot 50 respectievelijk 100mA.

Klassieke smoorspoelen hebben nadelen: ze zijn groot, trillen mechanisch en lekken magneetveld dat inkoppelt op de versterkerschakeling. De nieuwe MEC?s hebben deze nadelen niet. Daarnaast zijn ze tot 50 keer compacter in volume en wel 100 keer lichter !

De modules kunnen rechtstreeks op de print geplaatst worden en leveren equivalente zelfinducties van een indrukwekkende 78H respectievelijk 10H; De rimpelonderdrukking die daarmee bereikt kan worden loopt op tot wel 60dB of meer zodat de (voor)versterker uiterst stil wordt.

Uitgebreide metingen staan op onze websites. Het contrast met minder goed gefilterde voedingen, waar een harde klank vaak de boventoon voert, is opvallend. De MEC’s leveren een schonere zijdeachtige weergave met dieper zicht op details.

De modules zijn leverbaar uit voorraad, de verkoopprijs bedraagt ? 29,- voor MEC-50 en ? 34,- voor MEC-100. Meer info via:

www.mennovanderveen.nl, 038 ? 4547 704

www.tentlabs.com, 040 – 2130 186