Home Geen categorie Nieuwe Audio Technica ATH-ANC9 hoofdtelefoon

Nieuwe Audio Technica ATH-ANC9 hoofdtelefoon

0
Nieuwe Audio Technica ATH-ANC9 hoofdtelefoon

NIEUWS – Wie een rijtje bekende merken voor hoofdtelefoons moet opnoemen, zal zonder twijfel Audio Technica daar in meenemen. Het bekende Japanse merk maakt al jaren – decennia – hoofdtelefoons, microfoons en bijvoorbeeld pick-up elementen. Nu is het tijd voor een nieuwe hoofdtelefoon. Met noise-cancelling.

Wie een beetje heeft opgelet de laatste jaren, zal gemerkt hebben dat er steeds meer hoofdtelefoons met noise-cancelling uit komen. Opvallend, al zeggen we het zelf. Wellicht draait er ergens een fabriek overuren om de printjes te leveren aan fabrikanten die er interesse in hebben. In ieder geval is Bose niet de enige meer die deze modellen in de markt zet. Ook de hifi-merken komen er steeds vaker mee. We zijn benieuwd of deze Audio Technica goed klinkt met het systeem ingeschakeld!

Hieronde het persbericht: 

Audio-technica heeft een nieuwe hoofdtelefoon ontwikkeld met ingebouwde Quietpoint technologie: de ATH-ANC9. Deze filtert volgens Audio-technica tot 95 procent van alle omgevingsgeluiden.

Hoofdtelefoons van Audio-Technica die zijn uitgerust met Quietpoint Active Noise-Reduction, zijn ontworpen voor gebruik bij veel omgevingslawaai. Denk hierbij aan reizen met vliegtuig of trein, het rumoer van een stad, de verschillende activiteiten in de woonkamer, het onrustige kantoor of storend omgevingslawaai in het algemeen.

Een Active Noise-Reduction hoofdtelefoon filtert op elektronische wijze het omgevingsgeluid weg. Door middel van een microfoontje in de oorschelp wordt het omgevingsgeluid ontvangen en in tegenfase toegevoegd aan de muziek. Dat wil eigenlijk zeggen dat het omgevingsgeluid van de muziek wordt afgetrokken. Wat overblijft is een zuiver muzieksignaal zonder de nadelige invloeden van het omgevingsgeluid. Het omgevingsgeluid wordt hierdoor in hoge mate onderdrukt en hierdoor kan weer op een lager volume afgespeeld worden waarmee je gehoor wordt behoed voor gehoorschade.

De Noise Cancelling techniek wordt gevoed door een kleine batterij. In een omgeving waar weinig omgevingsgeluid is kunt je de Noise Cancelling functie uitschakelen en de hoofdtelefoon als normale hoofdtelefoon gebruiken. Het werkt ook andersom: als je de aansluitkabel verwijdert kunt je evengoed genieten van Noise Cancelling, zonder muziek.

ATH-ANC9
De ATH-ANC9 elimineert volgens Audio-Technica tot 95% van het omgevingsgeluid. De oorschelpen zijn van het type ?over-ear?, voor goede afsluiting van het oor. Audio-Technica heeft gekozen voor het zogenaamde feedback systeem, waarbij de meetmicrofoon aan de binnenzijde wordt geplaatst.

De 40 mm drivers met neodymium magneten zorgen voor een vol geluid bij elk volume. Ondanks de aanwezige extra techniek is het gewicht slechts 220 gram, zonder batterij en kabel. Mede doordat de oorschelpen platgevouwen kunnen worden is deze hoofdtelefoon als portable te beschouwen. In het geval dat de batterij het onverhoopt voor gezien houdt (pas na ca. 40 uur) dan kan deze hoofdtelefoon gewoon dienst blijven doen als passieve hoofdtelefoon en muziek weergeven. Voor gebruik in een vliegtuig wordt een Airline adapter meegeleverd.

Tri-Level
Met het nieuwe door Audio-Technica ontworpen Tri-Level? systeem kun je kiezen uit drie filterinstellingen: Mode 1 voor bijvoorbeeld vliegtuig en reizen met de trein (lage frequenties), Mode 2 voor in een drukke omgeving (midden frequenties) en Mode 3 is geschikt voor relatief rustige ruimtes (bijvoorbeeld voor studie). Ook beschikt de ANC-9 over een in-line controller zodat je ook telefoongesprekken kunt aannemen of muziektracks kunt selecteren.

De ATH ANC9 kost ongeveer 350 dollar.