Home Geen categorie iTunes 11 komt eind november

iTunes 11 komt eind november

6
iTunes 11 komt eind november

NIEUWS – Wellicht zitten veel fans erop te wachten. Niet gek: in veel gevallen is het het hart van het AirPlay-systeem. iTunes komt niet eind oktober, zoals gepland, maar eind november. Apple is simpelweg nog niet klaar met deze nieuwe versie die meer dan subtiele verschillen gaat brengen. 

Hij moet veel gemakkelijker in gebruik worden. En dat zullen veel gebruikers toejuichen, want écht simpel werkte iTunes gewoon niet. Niet alleen Windows-fans vinden iTunes onhandig in gebruik, maar ook veel Apple-gebruikers zijn niet gecharmeerd van de overvolle en complexe interface. Vandaar dat Apple heeft besloten de interface grondig op te ruimen: het moet veel ‘cleaner’ worden. Maar een interface opnieuw uitvinden is niet heel gemakkelijk. Het kost tijd. Vandaar dat de nieuwe iTunes even een maandje moet wachten.

What’s new?

Wat biedt de nieuwe iTunes? Heel wat. Allereerst is de interface dus compleet opgeruimd. Daarnaast is de layout voor muziek en video compleet omgegooid. Veel strakker, overzichtelijker en moderner. Opvallend is dat er een “Expanded View” is toegevoegd. Wie op een album klikt, zal zien dat een blok uitschuift met daarin de tracks en informatie van het album. Ook vindt u daar een knopje ‘In the Store’, wat je… jawel naar de iTunes Store brengt. Combineer dat met een beter geplaatste iTunes Store knop in de hoofdinterface en Apple heeft op slimme wijze de winkel verweven in de nieuwe iTunes.

Het is in versie 11 ook gemakkelijker om playlists te editten. Daar is Up Next voor toegevoegd. Tevens heeft de Mini Player een nieuw uiterlijk gekregen. Dat was ook wel nodig als we kenners moeten geloven.

iCloud

Mooi in de nieuwe versie is dat alles wat u aanschaft in de iTunes Store, op alle apparaten beschikbaar komt. Juist… via internet. U kunt dus direct alle aangeschafte muziek streamen naar al uw Apple-producten. Ook is het mogelijk direct het nummer te downloaden voor als u onderweg bent en niet wil roamen. Of als u uw internetverbinding verdenkt van een te trage downloadsnelheid.

6 REACTIES

  1. Gebruik al een jaar of vijf naar alle tevredenheid iTunes op OSX. Werkt voor mij op een aantal vlakken sneller dan diverse tag editors (bijvoorbeeld voor toevoegen van album art). Daarnaast zijn er vele applicaties om iTunes beschikbaar, om bijvoorbeeld snel lyrics in de bestanden op te nemen.

    Eén nadeel aan iTunes, geen support voor Flac waardoor mijn complete library nu Apple Lossless is. Jammer genoeg heeft Apple de Remote app en de Music Player voor IOS niet zo ver door ontwikkeld als iTunes, waardoor playlists op die media minder toepasbaar zijn.

    Maar ik moet zeggen dat iTunes voor OSX een heel ander verhaal is als iTunes voor Windows.

  2. Op het moment dat ik iTunes op mijn laptop plaatste was het zo’n beetje het enige programma. Ik heb me vanaf het begin geërgerd aan de geslotenheid van de software en gebruik de laatste tijd veel vaker Twonky -waarmee ik ook vanaf mijn laptop rechtsreeks naar mijn Cambridge Audio Stream Magic 6 kan streamen. Ik hou echter goede hoop op de verbeteringen in iTunes…