Home Hi-Fi Spotify groeit en breidt functionaliteit uit

Spotify groeit en breidt functionaliteit uit

1
Spotify groeit en breidt functionaliteit uit

Online muziekaanbieder Spotify groeit met betrekking tot de gebruikersaantallen gestaag verder. Zo zijn er momenteel op maandbasis al meer dan 20 miljoen gebruikers, waarvan een kwart betaalt voor de dienst. Tevens hebben ze bekend gemaakt functionaliteit toe te voegen die het ontdekken van nieuwe muziek eenvoudiger moet maken.

Populair

De cijfers en de snelheid waarmee Spotify betalende gebruikers aan zich weet te binden laten zien dat er geen twijfel bestaat over diens populariteit. Zwak punt tot nu toe was echter het ontdekken en verder verkennen van je muzikale voorkeuren. Aanbieders als Last.fm of Pandora (officieel afgeschermd voor EU-gebruikers) zijn daar toch wat beter in. Spotify heeft daarom voor 2013 de komst van een Discovery Tab aangekondigd. Op basis van de muziek die je als gebruiker selecteert en luistert, worden er andere artiesten en dus nieuwe muziek aangeraden.

Bundelen

Het is straks ook mogelijk om met de Spotify Collection optie alle muziek op één plek te verzamelen. Veel gebruikers van Spotify luisteren namelijk naar volledige albums in plaats van verschillende nummers in een afspeellijst. Een apart overzicht gaat het straks makkelijker maken om de muziek te bundelen, geheel volgens de voorkeuren van de gebruiker.

Volgen

En er komt nog een functie bij; Spotify Follow. Daarmee kun je je favoriete artiesten, beroemdheden en vrienden volgen en wordt er zichtbaar in de Discovery Tab wat zij luisteren en aan afspeellijsten samenstellen. Spotify filtert en garandeert, in het geval van artiesten en beroemdheden, dat je daadwerkelijk met de juiste persoon van doen hebt. Andersom kan een artiest volgers direct op de hoogte stellen van nieuws als nieuwe releases en optredens, met daaraan gekoppeld ticketverkoop, zoals ook te zien is in onderstaande preview.

1 REACTIE