Home Hi-Fi Teufel komt met nieuwe AV-systemen

Teufel komt met nieuwe AV-systemen

0
Teufel komt met nieuwe AV-systemen

NIEUWS – Teufel kennen we allemaal wel. De Duitse luidsprekerfabrikant is de afgelopen jaren hard bezig geweest met het winnen van de Nederlandse markt. En dat lukt aardig. Om ook de AV-markt goed te bedienen, hebben ze zeven nieuwe combinaties samengesteld. Allemaal rond de nieuwe decoderstation 7

Teufel Central AV 2Het hart van de nieuwe systemen (of eigenlijk ‘speciaal op elkaar afgestemde losse componenten’), is de decoderstation 7. Dit apparaat is feitelijk de receiver met alle benodigde chips en ingangen om een fatsoenlijk av-systeem op te bouwen. De Decoderstation 7 beschikt over 3 hdmi-ingangen, drie analoge ingangen en drie digitale ingangen (2 x coaxiaal en 1 x optisch).

Prettig om te weten: de Teufel Decoderstation 7 kan overweg met alle formaten die van belang zijn: DTS, DTS HD-MA, Dolby True-HD, etc. Jammer genoeg is het apparaat niet los te koop: hij moet in combinatie met een Central AV-systeem worden aangeschaft.

Maar goed: dat hoeft geen straf te zijn. Teufel maakt – zoals we inmiddels hebben kunnen testen – prima speakers. Er is bij de Central AV-systemen keuze uit compacte speakers en vloerstaanders. Soort van nieuw zijn de Cubicon 2-speakers (wij hebben er hier ook over geschreven). Dit zijn uiterst compacte speakers, maar – volgens Teufel – met een bijzonder krachtig en groots geluid.