Home Hi-Fi *Update* Minx Air van Cambridge Audio nu leverbaar

*Update* Minx Air van Cambridge Audio nu leverbaar

0
*Update* Minx Air van Cambridge Audio nu leverbaar

NIEUWS – De Cambridge Audio Minx Air hebben we al eerder gespot. De Air 100 en Air 200 kunnen elk moment leverbaar worden, dus een goed moment om alvast nader kennis te maken. Zo doet bijvoorbeeld de aanduiding ‘Air’ vermoeden dat deze portable speaker alleen Airplay ondersteunt, maar de Minx Air biedt gelukkig meer.

UPDATE: 14 mei 2013 – Vandaag bereikte ons het bericht dat de Minx Air in witte uitvoering leverbaar is.

Airplay- en Bluetooth-compatible

Een groot voordeel van de Minx Air is namelijk dat-ie compatible is met AirPlay en Bluetooth, dus geschikt is voor zowel Apple- als voor Android-apparaten. Ook via aptX en WiFi kan er eenvoudig contact gemaakt met elke smartphone, tablet, laptop- of desktopcomputer. Bestanden die gebruikers op de telefoon of computer bewaren kunnen met behulp van apps als Spotify, BBC iPlayer Radio, YouTube and Last.fm gestreamd worden naar de Minx Air.

Cambridge Audio Minx Air BookshelfListen to the radio

Luisteren naar het medium radio is (gelukkig) nog steeds populair. Daarom heeft Cambridge Audio de Minx Air modellen voorzien van Internetradio. Met de Minx Air app kan er gekozen worden uit 20.000 radiostations. De voorkeurszenders leggen gebruikers vast op smartphone en/of tablet. Dat kan trouwens ook met behulp van de 5 knoppen bovenop de behuizing.

De Minx Air app biedt trouwens meer dan alleen de presets van radiostations. Naast volume- en toonregeling is er ook een reeks equaliser-settings voor elke gewenste kamerakoestiek geprogrammeerd.

Minx = HiFi

Cambridge Audio durft de Minx Air aan te prijzen als HiFi dankzij het gebruik van de gepatenteerde BMR-drivers (Balanced Mode Radiator). Die stellen de Air in staat om een rijker en voller geluid weer te geven dan vergelijkbare traditionele luidsprekers. Het ontwerp van de behuizing draagt bij aan een optimale akoestische presentatie. De interne versterkingen elimineren eventuele resonanties en zelfs de handgreep heeft een verborgen functie. Deze werkt namelijk als een baspoort voor de laagste tonen.

100 vs. 200

De Minx Air 100 is slechts 35 cm breed, heeft een 100 Watt digitale versterker aan boord en 4 BMR-drivers. Deze configuratie maakt ‘m volgens Cambridge ideaal voor gebruik in keukens, slaap- en woonkamers. De Minx Air 200 is een beduidend krachtiger model met 200 Watt digitaal vermogen, eveneens 4 BMR-drivers en een actieve subwoofer. De behuizing is een stuk groter en vooral breder (45 cm), waardoor het mogelijk moet zijn om ook grotere ruimtes met gemak te vullen. Tot slot nog even de prijzen: de Air 100 is verkrijgbaar voor 399 euro en de Air 200 voor 499 euro.