Home Versterkers Eindversterkers Purifi presenteert Pure Sound versterkermodule

Purifi presenteert Pure Sound versterkermodule

7
Purifi presenteert Pure Sound versterkermodule

Purifi presenteert de een-kanaals klasse D eindversterkermodule Pure Sound, bedoeld voor inbouw in apparatuur.

De Purifi Pure Sound 1ET7040SA eindversterkermodule is een monoblok opgebouwd als klasse D-schakeling. Voorzien van een analoge ingang realiseert de module een volgens de fabrikant uitzonderlijk lage ruis en verwaarloosbaar kleine THD- en IMD-waarden. Het uitgangsvermogen bedraagt maximaal 950 Watt in 2 Ohm, 500 Watt in 4 Ohm of 250 Watt in 8 Ohm. De uitgangsstroom bedraagt (maximaal) circa 40 A en de versterkingsfactor ligt op 13 dB. Voor de voeding dient u een spanning te kiezen die ligt tussen de +/- 35 Volt en +/- 70 Volt DC. Ondanks het stevige vermogen en de uitstekende specs betreft het maar een compacte module met afmetingen van 95 x 63 x 36 mm, waardoor hij makkelijk in apparaten is in te bouwen.

Beveiliging

Het clipping-gedrag is volgens Purifi ‘uitzonderlijk schoon’, waarbij verder geldt dat het responsegdrag load-onafhankelijk is. Verder zijn – logischerwijs – ook diverse beveiligingsmaatregelen in acht genomen. Zo is voorzien in stroombegrenzing, DC-beveiliging, thermische beveiliging plus onder- en overspanningsbeveiliging. Dat alles om zowel de versterkermodule zelve als de mogelijk kostbare speakers die eraan komen te hangen te beschermen tegen onheil. Vanzelfsprekend geldt dat u voor stereoweergave een paartje van de Pure Sound’s nodig hebt. De prijs van de modules is op moment van schrijven nog onbekend. Meer informatie verschijnt ongetwijfeld snel op de website van de fabrikant.

7 REACTIES

  • Hoi, Ik heb een eindversterker in elkaar gezet op basis van de Eval1 set. Het belangrijkste verschil lijkt mij dat deze nieuwe module 40A kan leveren en de ET400A “maar” 23A.
   Mijn monitor speakers zijn 4Ohm en kunnen zakken naar 2Ohm. Nu heb ik wat zitten rekenen met P=VxI=I²xR en ?(P/R)=I, maar nergens kom ik uit op 23A of zelfs 40A. Ik heb een kleine woonkamer en speel zelden luider dan 80dB. Zijn er situaties denkbaar dat ik aan 23A niet genoeg zou hebben?

   • Goedemorgen Jaaptina,

    Is de maximaal opgenomen stroom van je versterker 23Amp? Best wel veel!

    Afhankelijk van de gevoeligheid van je luidsprekers zul je een bepaalde spanning op je luidsprekers aanbieden. Luidsprekers liggen vaak rond de 90db bij 1Watt. Ik dacht dit gemeten wordt bij 1Khz. Als je heel hard speelt dan zul je meerdere Watts nodig hebben. Ik denk dat je je niet moet blindstaren op de stroom die je versterker kan leveren. Dit is al snel voldoende. Interessanter kan bijvoorbeeld de Demping factor zijn. Dit bepaald hoe goed de luidsprekers onder controle gehouden kunnen worden.

    Als we uitgaan van 23Amp op 1 luidspreker en dat de belasting van de luidspreker Ohms is. Bij 23Amp bijvoorbeeld in 2Ohm zal er een spanning van 46V op de luidspreker terminals nodig zijn. Dit zou rond de 1000Watt liggen.

    Bij 4Ohm het dubbele

    • In de praktijk zal de stroom in 4Ohm met deze versterker nooit de 23Amp halen. Je zou dan 92V op de luidspreker terminals nodig hebben. Ik had de specificaties nog niet gelezen. Meestal gaat het om piekstromen. Deze komen sporadisch voor. Je ziet in de specificaties dat het vermogen juist lager wordt in 4Ohm. Dit betekent dat de uitgangsspanning van de AMP beperkt is. 500W in 4Ohm bij 46V is ongeveer 11.5Amp