Home Versterkers Geïntegreerd Luxman presenteert L-507Z

Luxman presenteert L-507Z

0
Luxman presenteert L-507Z

De Luxman L-507Z is de eerste van de nieuwe ‘Gen Z’-lijn aan apparatuur van het merk en betreft een geïntegreerde versterker.

Er zijn mensen die zweren bij een klassiek ogend apparaat, liefst voorzien van flink uit de kluiten gewassen metertjes op het front. Voor hen zal de nieuwe Luxman L-507Z alvast een apparaat om bij weg te zwijmelen zijn. Maar vergis u – vanzelfsprekend – niet: het betreft een modern apparaat met de meest recente technologie onder de motorkap. Hij maakt gebruik van de huiseigen en nieuwe LIFES versterker feedback-engine. Mocht die kreet u bekend voorkomen, dan kan dat kloppen: hetzelfde principe wordt ook gebruikt in het het vlaggenschip van Luxman, de M-10X.

88-staps volumeregelaar

Noemenswaardig wat de Luxman L-507Z betreft is ook de 88-staps elektronisch aangestuurde volumeregelaar (feitelijk een verzwakker). Verder treft u in het apparaat onder meer een custom made El-type voedingstrafo aan, plus nieuw ontwikkelde stevig uit de kluiten gewassen afvlak-elco’s. Naast de standaard 6,3mm hoofdtelefoon-aansluiting is tevens voorzien in een 4,4mm exemplaar met onafhankelijke massa voor linker- en rechterkanaal. Het uitgangsvermogen van de L-507Z van de klasse AB-eindversterkerschakeling – gebaseerd op een drietraps Darlington – waarvan drie parallel geschakeld – push-pull-opzet – bedraagt 2 x 110 Watt in 8 Ohm of 2 x 210 Watt in 4 Ohm. Het frequentiebereik van de geïntegreerde versterker loopt van 20 Hz tot 100 kHz (lijningang), terwijl tevens voorzien is in een Phono-ingang. De aanschafprijs bedraagt £8000, leverbaar vanaf half augustus. De officiële prijs voor Nederland is op moment van schrijven nog niet bekend, maar bij Stassen Hifi zien we ‘m in de virtuele etalage staan voor €9499.