Home Versterkers Geïntegreerd TEAC AI-303 stereoversterker met DAC

TEAC AI-303 stereoversterker met DAC

0
TEAC AI-303 stereoversterker met DAC

De nieuwe AI-303 van TEAC is een geïntegreerde stereoversterker, inclusief een DAC en in een compact midi-ontwerp.

Als u op zoek bent naar compacte hifi-apparatuur, dan is de nieuwe TEAC AI-303 een mooi uitgangspunt met z’n breedte van maar 21,5 cm (ongeveer even lang als de korte kant van een A4’tje). Naast de twee analoge lijningangen beschikt de geïntegreerde versterker tevens over vier digitale ingangen: optisch en coax S/PDIF, HDMI-ARC en USB-C. Aan laatstgenoemde koppelt u bijvoorbeeld een notebook of smartphone. De ingebouwde DAC zet de digitale datastroom vervolgens om naar – hopelijk – prettig in het gehoor liggende klanken. Verder is voorzien in Bluetooth, waarbij de codecs aptx-HD, LDAC en LHDC ondersteund worden.

De feitelijke digitaal-analoog-omzetting wordt geregeld door een ESS Sabre 32-DAC-chip. Daarmee is een maximale PCM-kwaliteit van 32 bit/384 kHz haalbaar terwijl ook DSD tot en met DSD256 wordt ondersteund. Voor de liefhebbers ervan: MQA is eveneens geen probleem. De eindversterkerschakeling levert een vermogen van maximaal 2 x 50 Watt. De TEAC AI-303 kost €899.