Home Hi-Fi McIntosh MQ112 Environmental Equalizer

McIntosh MQ112 Environmental Equalizer

0
McIntosh MQ112 Environmental Equalizer

De McIntosh MQ112 Environmental Equalizer is een veelzijdig apparaat. Waarmee u het geluid niet alleen aan de luisterruimte aanpast: er is meer mogelijk!

Het hart van de nieuwe McIntosh MQ112 wordt gevormd door een 8-bands analoge equalizer waarmee u de niveaus van het audiosignaal op 8 banden in het audiofrequentiebereik van 25 Hz – 10 kHz kunt verhogen of verlagen. En dat met een indrukwekkend aanpassingsbereik van ±12dB. De MQ112 is volgens importeur-distributeur Finesounds Benelux – de oplossing die u nodig hebt om bepaalde instrumentreeksen of stemtypes te versterken of te onderdrukken wanneer gewenst.

Oud weer als nieuw laten klinken

Het aardige van de McIntosh MQ112 is, dat het apparaat ook oudere, onvolmaakte opnames nieuw leven kan inblazen. ‘Met de precisie van de MQ112 kunt u specifieke frequenties aanpassen, tekortkomingen in vintage tracks compenseren en hun verborgen schittering onthullen’, aldus FineSounds. Handig is verder dat u desgewenst met een druk op de knop het hele equalizer-circuit kunt omzeilen. En daarmee het aangepaste geluid snel met het origineel is te vergelijken.

Mogelijkheden te over

De importeur-distributeur wijst ons op nog wat meer handige features: ‘Zowel gebalanceerde als ongebalanceerde in- en uitgangen zijn aanwezig op de veelzijdige McIntosh MQ112, waardoor u hem eenvoudig aan uw stereosysteem kunt toevoegen: plaats hem eenvoudig tussen de voorversterker en eindversterker(s) en verbind ze allemaal met elkaar via de in- en uitgangen van uw keuze . Het invoertype dat u gebruikt hoeft niet overeen te komen met het uitvoertype; U kunt bijvoorbeeld een voorversterker (of een ander audiocomponent met volumeregeling zoals sommige cd-spelers) aansluiten via de ongebalanceerde ingangen, maar vervolgens de MQ112 via de gebalanceerde uitgangen met gebalanceerde kabels aansluiten op uw eindversterker(s). De MQ112 kan ook worden gebruikt met geïntegreerde versterkers, op voorwaarde dat de geïntegreerde versterker verwijderbare jumpers heeft, zodat het voorversterkergedeelte kan worden losgekoppeld van het eindversterkergedeelte.
 
De veelzijdigheid van de MQ112 komt verder tot uiting in het tweede paar uitgangen.
Je kunt dezelfde muziek afspelen via een apart stereosysteem in een andere kamer, een enkel paar luidsprekers bi-ampen of een (paar) subwoofer(s) aansluiten’.

De McIntosh MQ112 is leverbaar vanaf november dit jaar, voor een adviesverkoopprijs van €3599.