Home Hi-Fi BBC veilt duizenden platen en meer

BBC veilt duizenden platen en meer

0
BBC veilt duizenden platen en meer

De Britse publieke omroep BBC is schoon schip aan het maken veilt onder meer duizenden platen van artiesten als The Beatles, Pink Floyd en David Bowie.

Als u wat geld over hebt en toevallig ook geïnteresseerd bent in vinyl en radiogeschiedenis in het algemeen, dan zit u goed. De BBC gaat namelijk vanaf later deze maand 442 pakketten veilen via Omega Auctions. De eerste veiling gaat van start op 30 januari om 0900 uur. Er zitten zeldzame opnamen tussen, maar ook meer gemeengoed spul. Waarbij de eerlijkheid wel gebied te zeggen dat bij radiostations niet altijd even lief wordt omgesprongen met vinyl. Maar als Ware Verzamelaar schrikt u dat vanzelfsprekend niet af.

Apparatuur en meer

Los van vinyl worden ook zaken als BBC memorabilia en apparatuur geveild. Denk dan aan bijvoorbeeld opnameconsoles, oude tv’s en microfoons. Inmiddels wordt er al volop geboden en het mag geen verrassing heten dat veel items hun oorspronkelijke en prettige aanbiedingsprijs al verre zijn ontstegen inmiddels.