Home Hi-Fi Air Tight ATM-1E 2024 Edition

Air Tight ATM-1E 2024 Edition

0
Air Tight ATM-1E 2024 Edition

De Air Tight ATM-1E 2024 buizenversterker is de volgende iteratie in het ATM-1 concept van deze fabrikant met een unieke ontwerpfilosofie.

38 Jaar geleden bouwde Air Tight haar eerste versterker: de ATM-1 – met EL-34 buizen in een push-pull configuratie. De als inmiddels door velen als legendarisch beschouwde ATM-1S volgde, gebouwd tot 2023. De ATM-1E 2024 Edition is de nieuwste evolutie van het ATM-1 concept en bouwt voort op bijna 40 jaar ervaring. De ATM-1E is voorzien van Tamura uitgangstrafo’s en smoorspoel. Intern kreeg de versterker een totaal nieuwe opbouw met onder andere een nieuwe nauwkeurige bias-meter met onafhankelijke biasregeling bovenop het chassis.

Importeur Mafico: ‘Air Tight heeft een unieke ontwerpbenadering: de meeste buizenversterkerontwerpers ontwerpen een audio circuit en kiezen daar de best passende buis bij. Air Tight doet dat andersom: ze kiezen een buis met muzikale eigenschappen en ontwerpen vervolgens een schakeling die de buis het beste dient. Dit is een van de redenen waarom Air Tight versterkers zo puur en levendig klinken’.

De importeur vervolgt: ‘De Air Tight filosofie dicteert dat het bouwen van een geweldige versterker tijd kost vanwege het steeds weer verfijnen van het ontwerp voor de ultieme expressie van die buis. De ATM-1E is een unieke ontwerp dat het erfgoed, de geloofwaardigheid en de audiofiele prestaties van het merk onderstreept met een vleugje nostalgie en heeft de kracht om muziek te reproduceren met een natuurlijk timbre en een gloed die iedere noot, ieder woord en iedere passage van binnenuit verlicht. Als je niet meer wilt luisteren naar je intellectuele criticus en je uitsluitend muziek wilt beleven en genieten, is de ATM-1E de versterker voor jou…’.

De Air Tight ATM-1E 2024 is vanaf heden leverbaar voor € 9.950.

×