Home Muziek Album TRPTK presenteert Vibrant Venice

TRPTK presenteert Vibrant Venice

0
TRPTK presenteert Vibrant Venice

Platenlabel TRPTK laat weten dat vandaag het nieuwe album Vibrant Venice van Lotte Bovi en l’Ora Blù is uitgebracht. Op naar het Venetië van de 18de eeuw!

Ga in gedachten eens terug naar het Venetië van de achttiende eeuw. De tijd van Vivaldi, Jommelli en Porpora. Venetië was dé muzikale stad, ‘iedereen’ maakte muziek en leefde van opera naar opera. Zingende mensen op straat, een mooie en bijzondere tijd. De componisten van het nieuwe TRPTK album Vibrant Venice hebben een bijzonder ding gemeen. Ze werkten namelijk allebei in twee van de vier weeshuizen die de Italiaanse stad rijk was. Bijzonder was, dat in die achttiende eeuw wezen geplaatst werden in weeshuizen die tevens een muzikale opleiding garandeerden. Vivaldi gaf er vioollessen, Porpora en Jommelli schreven onder meer stukken voor een meisjesweeshuis. De kinderen van dat Ospedale della pieta werden wereldberoemd. Mensen vanuit heel Europa bezochten Venetië om hun optredens bij te wonen. Waarbij gold dat ze dat vanachter tralies deden en hun gezichten onzichtbaar waren.

Hartslag van het bruisende Venetië

Op het album is het volgende tekstfragment afgedrukt, zo meldt TRPTK: ‘Lotte Bovi en het l’Ora Blù hebben geprobeerd deze dynamiek te vangen in een diep persoonlijke uitvoering. Met dit album willen ze de hartslag van het bruisende Venetië van weleer laten weerklinken. Een stad waar leven en kunst naast elkaar bloeiden, waar mensen feestten, muziek maakten, liefhadden, zongen, gokten en onvermoeibaar zwoegden. In wezen een bruisend Venetië‘.

Het album Vibrant Venice is verkrijgbaar als fysieke SACD, Hi-res download en spatial audio-download.

×