Home Muziek Album FLC – Classic Fantastic

FLC – Classic Fantastic

0
FLC – Classic Fantastic

Fun Lovin’ Criminals met een nieuw album? Jazeker. De drie inmiddels heren op leeftijd hebben weer wat tijd in de studio doorgebracht en Classic Fantastic is het resultaat.

De meesten zullen de band uit New York kennen van hun megahit Scooby Snacks. Het nummer met de beroemde citaten uit Reservoir Dogs en Pulp Fiction: “any of you fucking pricks move and i’ll excecute any motherfucking last one of ya”. Heerlijk! Helaas heeft de band nooit meer dat niveau gehaald. En het is niet anders met hun nieuwe album. Ja, het is relaxed en smooth, funky en soms wat up-beat, maar verrassen met een bovengemiddeld goed nummer doet het zeker niet. Moet de fan het laten liggen? Nee, dat ook weer niet, want grappig zijn sommige nummers zeker wel en de band weet zonder twijfel het niveau van vorige albums te halen. Het titelnummer is bijvoorbeeld heerlijk. En ook ‘We, The Three’ is absoluut een grappig, funky nummertje dat helemaal Fun Lovin’ Criminals is. Moet de ‘niet-fan’ met dit album beginnen? Nee, die kan beter voor Come Find Yourself gaan. Die is toch een klasse beter dan dit.

×