Home Muziek Album Porcupine Tree – Anesthetize

Porcupine Tree – Anesthetize

0
Porcupine Tree – Anesthetize

De Britten begonnen als een verzonnen band, maar gelukkig is het daar niet bij gebleven. 40 jaar na het oprichten staat Porcupine Tree nog steeds op het podium en is de band uitgegroeid tot een zeer populair, gewaardeerd en geliefd kwartet. Eind 2008 deden de vier Britten Tilburg aan. Een zeer geslaagd concert dat nu – eigenlijk al sinds mei dit jaar – op dvd en blu-ray te krijgen is.

Porcupine Tree maakt progressieve, psychedelische rock. Het lijkt met tijd en wijle een beetje op Pink Floyd wellicht, maar denk niet dat ze deze stijl na-apen, want Porcupine Tree heeft een heel eigen geluid, maar dat is, bij een band als deze, niet echt nodig om te vermelden, lijkt me.
Anesthetize is een compilatie van twee concerten in de 013. En het is een geslaagde compilatie want de dvd (wij hebben de blu-ray bekeken) is van kant tot kant loepzuiver, geïnspireerd, energiek  en ongelooflijk strak. Opvallend is dat de stem van Wilson heerlijk rauw op de schijfjes staat. Dat maakt deze live-opname in onze opinie wat puurder en pakkender dan de studioalbums waar Wilson wat gepolijster op staat.
Het camerawerk is net als het muzikale deel gewoonweg perfect, net als bij de vorige live-dvd overigens (Arriving Somewhere). Met name de blu-ray is een genot om naar te kijken én wellicht nog belangrijker: te luisteren. Vooral door de hoge kwaliteit geluidssporen die blu-ray mogelijk maakt.  Met de gordijnen dicht, versterker goed open en een flink scherm is het alsof je er toch een beetje bij bent. Kortom: voor de liefhebbers van psychedelische, progressieve rock een absolute must om in de collectie te hebben!

×