Home Muziek Album De Jeugd van Tegenwoordig – De Lachende Derde

De Jeugd van Tegenwoordig – De Lachende Derde

0
De Jeugd van Tegenwoordig – De Lachende Derde

Mijn god, wat is de Jeugd van Tegenwoordig snel volwassen geworden. Na hun knallende hit ‘Watsgeburt’ is het hard gegaan voor deze jongens. Recalcitrante teksten, dreunende basloopjes en synthesizers met opvallende melodieën zijn wat punten die kenmerkend zijn voor deze hiphop-formatie. Nu is het de beurt aan het derde album sinds 2005: De Lachende Derde.

We kunnen ons nog goed herinneren dat de hit ‘Watsgeburt’ in 2005 de hitlijsten bestormde. Niemand wist echt goed waar het nummer over ging, maar ow, wat is het nummer aanstekelijk. De ogenschijnlijk onbenullige hiphoppers hebben met ‘Watsgeburt’ een briljant nummer geschreven en hebben de Nederlandse hiphop echt op de kaart gezet.
Wat is opgevallen na het album ‘Parels voor de Zwijnen’, is dat de band ook wel weer volwassener is geworden. De teksten gaan vaker over de keerzijde van uitgaan, dronken worden en nietsdoen. De Lachende Derde gaat nog ietsje verder dan De Machine, maar blijft gelukkig wel erg grappig en recalcitrant. Dat zijn we immers wel gewend van ze.
Ook blijven de briljante teksten niet achterwegen. Denk aan: Ik pak je in met de krant. Een uitschieter is het half Spaanstalige nummer dat echt helemaal nergens op slaat. Hiermee willen ze – volgens ons – duidelijk de draak steken met de oerdomme Nederlandse reizers die echt niet weten waar ze zijn en ook de taal niet kennen en dus maar wat brabbelen. Briljant.
Met de Lachende Derde zet De Jeugd van Tegenwoordig weer een vermakelijk en muzikaal album in de schappen. Het is vernieuwend genoeg, zit technisch en taalkundig weer goed in elkaar en weet altijd wel weer een glimlach op je gezicht te brengen. Leuk voor onder de Kestboom / in de zak én in de cd-speler!

×