Home Muziek Album Swedish House Mafia – Until One

Swedish House Mafia – Until One

0
Swedish House Mafia – Until One

De Swedish House Mafia was tot voor kort een beetje een underground-trio. Ze draaiden regelmatig op feesten, maar in de toplijsten waren ze niet echt te vinden. Totdat de single ‘One’ in de lijst verscheen. Nu zijn ze regelmatig te horen op de radio. Zonde? Nou, nee, eigenlijk niet. Want nu kan iedereen van ze genieten!

We krijgen een heel erg ‘Retro Renaissance’-gevoel bij het eerste album van het trio: Until One.  En dat is positief bedoeld, want dat was de tijd dat we nog echt genoten van dat label. Nu bestaat de Renaissance-serie vooral uit Dance en monotone progressive of psychedelic-house. (We volgen het al een tijdje niet meer, dus als we er naast zitten, horen we het graag). De mixen zijn afwisselend, goed gemixt en vrij melodieus. Hier en daar verwerken ze nog een leuke retro-hit, zoals Nothing but Love, Tell me Why, of Clocks erin. Dat maakt het album uitermate geschikt voor de volwassen doelgroep die al een tijdje naar house luistert.
We denken overigens dat het album vooral aan zal slaan bij de volwassen doelgroep, want écht knallen doet het niet. Het is melodieuze, doordachte house met hier en daar een vleugje zang, dance, en bezinningsmomenten. De sfeerverschillen zijn opvallend. Richting het einde van het album pakt het trio wat rust om vervolgens weer naar een climax te gaan. Wie ongeduldig is en niet luistert, zal het niet waarderen. Wij vinden het heerlijk. En nogmaals: het doet ons denken aan de goede tijd van Renaissance. We noemen de Master Series 4 met Dave Seaman.
Uiteraard verwerken de Zweden ook hun eigen hits erin. Zo opent Until One met Miami 2 Ibiza. Een heerlijk robust nummer met (zeer) prominente baslijnen. Het zet direct de sfeer. Het album eindigt met One, zodat het cirkeltje weer rond is. Het album krijgt daardoor een prima kop en staart. Mooi gedaan dus.
We denken niet dat de ‘hippe’ tiener dit album gaat waarderen. Het album heeft een te volwassen, retro-sfeer. De oude hits in een nieuw jasje vinden wij echt geweldig. Het trio zet weer echt een kwaliteitmix in de schappen. Petje af!