Home Muziek Album Cake – Showroom of Compassion

Cake – Showroom of Compassion

0
Cake – Showroom of Compassion

Mijn god, wat heeft het lang geduurd voordat we een nieuw album kregen van deze Amerikanen! Cake heeft er vier jaar over gedaan om na het zeer matige album – Pressure Chief – een nieuw album samen te stellen en uit te brengen. Showroom of Compassion moet het allemaal weer goed maken. Lukt het het vijftal om de fan weer te boeien?

Pressure Chief was zo slecht dat ik tijdens het concert in Paradiso de zaal ben uitgelopen. Ter illustratie: dat is alleen nog The Prodigy tijdens Lowlands gelukt. Het was het derde concert van Cake. De voorgaande waren tours van Fashion Nugget en Comfort Eagle. Beide erg grappige, pakkende albums waarbij Fashion Nugget zich toch wel positief onderscheidt. Motorcade of Generosity heeft me nooit heel erg gepakt.
Maar goed, laten we terug gaan naar hun gloednieuw album: Showroom of Compassion: het zesde album van deze Amerikanen. Het album opent weer met een heerlijk kritisch nummer: Federal Funding. Heel typisch voor deze band; het zet zich altijd een beetje af. Een prima opener die weer de oude sound van Cake laat horen. Dat doen ze ook bij Long Time waarbij het zeer typische rateltje laten horen dat eigenlijk op elk album wel te horen is. Net als de ‘funky’ basloopjes en het achtergrond-orgeltje. Prima!
Bij Got to Move zakt het een beetje in. En dat blijft ook een beetje hangen bij What’s Now is Now. Gelukkig pakt de band weer op bij het hilarische nummer ‘Mustache Man’. Up-tempo zang, basloopjes en funky trompetjes: helemaal Cake. Teenage Pregnancy is een vreemde interlude die op een vreemde wijze pakt. Het past prima op de cd, maar daar zal niet iedereen het mee eens zijn.
Het album blijft in de tweede helft prima boeien. Echte Cake-nummers met goede teksten die bij de band horen. Het vijftal sluit af met Italian Guy; wederom een erg grappig nummer wat op hilarische wijze de Italiaanse cultuur schetst. Je moet het gezien hebben om het te plaatsen, maar wie een goed beeld heeft van de doorsnee Italiaan, weet wat Cake met dit nummer bedoeld.
Al met al is Cake weer terug van weggeweest. Het heeft bijna tien jaar geduurd, maar dit album is eindelijk weer de moeite waard!

×