Home Geen categorie Meridian introduceert 818

Meridian introduceert 818

0
Meridian introduceert 818

NIEUWS – Meridian heeft een nieuwe high-end voorversterker / dac: de 818 of Audio Reference Core. Het mooie is: de 818 is dubbel uit te leggen: is het een stereo dac met voorversterkerfunctie, andersom? We hebben het al eerder gezegd: de dac is de nieuwe voorversterker. De prijs van dit stereo-moois: 9.995 euro. 

Het is wellicht even sparen, maar ow: wat is dit een begeerlijk stukje audio. Een nieuwe high-end pre-amp / dac van Meridian. Uiteraard heeft Meridian alle soorten (digitale) ingangen en dsp-verbeteringen, zoals: upsampling, dejittering, buffering, etc. Gelukkig heeft Meridian gedacht aan een usb-ingang en is de 818 uiteraard te koppelen aan het Sooloos-systeem.

Tevens leuk: ook de analoge apparatuur kan er gewoon aan gekoppeld worden. Dus geen nood: ook ‘legacy’ audio past op de nieuwe 818.

Hieronder het bericht van Viertron:

Meridian introduceert 818 referentie Audio Core: oftewel DE Meridian super DAC met Pre-Amp.

Sinds de introductie van de Meridian 800 referentie serie in 1998, laat Meridian zien wat het hoogst haalbare is op het gebied van DVD, CD, streaming en surround processing. Nu met de introductie van 818 stereo DAC wordt wederom aangetoond dat zij heer en meester is over de digitale processing van muzieksignalen.

Zoals gebruikelijk in de 800 serie beschikt de 818 ook over drievoudige FIFO buffering in combinatie met DSP technologie waaronder de internationaal bekroonde apodising- en up-sampling filters. Hierdoor wordt het digitale signaal geschoond van jitter en worden zelfs fouten die aanwezig zijn in de digitale signaal, veroorzaakt tijdens de AD conversie, gecorrigeerd. Resultaat is een zeer schoon, analoog klinkende ervaring.

Ingezet als DAC / voorversterker zal de 818 het allerhoogst haalbare uit het geleverde signaal weten te halen.

De 818 DAC heeft alle soorten van ingangen waaronder high-speed USB, Sooloos Digital Media, standaard digitaal en analoog.

In combinatie met een Sooloos bron zoals de Media Drive 600, is het als streaming systeem compleet en is de streamer te bedienen met een iPad.

Winkel verkoopprijs: ? 9.995,=

Website Viertron: www.viertron.nl