Home Geen categorie Synology komt met nieuwe 4-bay nassen

Synology komt met nieuwe 4-bay nassen

0
Synology komt met nieuwe 4-bay nassen

NIEUWS – Het is bijna 2013, wat betekent dat Synology langzaam maar zeker zijn ?13-serie in de markt zet. Nu is het de beurt aan de 4XX-serie. Kortom: de modellen met plek voor vier harde schijven.

Synology werkt altijd met drie (soms vier) varianten: een instapper, een middensegmenter en een high-end model. Dat is uiteraard ook nu het geval. Oftewel er komt een 413J, een 413 een 413+.

Er zijn inmiddels uitgebreide specificaties bekend van de 413j en de 413. De ‘J’ (Junior) krijgt dezelfde processor als de 212+. Dus een 1,6 GHz ARM-processor. De ‘J’ heeft geen extra rekeneenheid voor floating point berekeningen die AES-versleuteling van data enorm versnelt.

De 413 heeft een dual core ARM-processor op 1,067 GHz en een extra unit voor floating point berekeningen. Dezelfde rekenkernen als de nieuwe 213+ dus. En dat betekent dat ook de 413 een extra zuinige slaapmodus heeft. Wel zo prettig voor wie graag de rekeningen laag houdt en het milieu wil sparen.

De 413J krijgt 512 MB ram mee, wat voldoende moet zijn voor de meeste toepassingen. Denk aan streaming audio, video en bestanden back-uppen. De 413 krijgt 1GB mee, wat het mogelijk maakt iets zwaardere bewerkingen uit te voeren.  De specificaties van de 413+ zijn ons nog niet bekend.

De 413 gaat ?375 kosten, de J-versie kost ?250.