Home Geen categorie Musical Surroundings toont MyDac II

Musical Surroundings toont MyDac II

0
Musical Surroundings toont MyDac II

NIEUWS – Nee, geen opvolger van de Micromega MyDac, maar een ander merk met een soortgelijke naam. De MyDac II van Musical Surroundings heeft volgens de fabrikant dé oplossing voor afrondingsfouten van een converter.

Musical Surroundings MyDac II

In het CES-nieuws dat we op de voet volgens, lezen we dat Musical Surroundings een nieuwe dac heeft: de MyDac II (What’s in a name). Dezes dac heeft een eigen layout en technologie die quantiseringsfouten (afrondingsfouten) van een dac tegen moet gaan. Musical Surroundings noemt de technologie MODR: Musically Optimized Digital Reconstruction.

De truuk zit in de fpga (field programmable gate array), oftewel een programmeerbare chip, die eerst het digitale signaal buffert en pre-emphasis toepast. Daarna gaat het de dac in die het vervolgens converteert. Door deze tussenstap maakt de dac volgens de fabrikant minder quantiseringsfouten. Nadat de dac het signaal heeft geconverteerd, gaat het de analoge circuit in. Maar voordat het de dac uitgaat, wordt nogmaals pre-emphasis toegepast.

De dac heeft zowel spdif als een usb-input. De usb-ingang is helaas beperkt tot 16 bit / 44,1 kHz. De dac moet 1000 dollar gaan kosten.