Home Geen categorie Opera gaat strijd aan met Google

Opera gaat strijd aan met Google

0
Opera gaat strijd aan met Google

NIEUWS – Het Noorse bedrijf achter de Opera-browser gaat de strijd aan met Google. Het brengt namelijk een platform voor tv-apps. En een ontwikkelpakket. Kortom: het brengt een concurrent voor Google-TV. Het is natuurlijk de vraag of ze het gaat lukken om met dé gigant van de markt te strijden. 

opera-tv-store
De webbrowser Opera gaat de strijd aan met Google TV. Moedig!

Nu is het nog niet zo dat Google-TV enorm aanslaat. Mede vanwege het feit dat het gewoon niet heel erg prettig in gebruik is. De interface is nog behoorlijk complex en dus niet intuïtief in gebruik. Wellicht dat Opera daar een slag kan slaan. Als het echter gaat om inhoud bieden, dan zijn er maar weinig partijen die dat beter kunnen dan de grootste zoekmachine ter wereld. Immers: zij hebben Youtube, de zoekmachine zelf, Google Music, de Google Play Store, etc.

De software (interface) is gebaseerd op html-5 en laat het toe om tv te kijken en ondertussen andere zaken te doen, zoals apps selecteren. De winkel heeft al wat applicaties, zo hebben bronnen die op de CES zijn, gemeld. Tevens lezen we op Emerce dat er al één fabrikant heeft gehapt. Wie weet zien we later nog wel tv’s met het Opera-systeem!