Home Geen categorie Spotify gaat wereldwijd met gratis radio

Spotify gaat wereldwijd met gratis radio

0
Spotify gaat wereldwijd met gratis radio

NIEUWS – Spotify heeft laten weten dat het zijn gratis radiodienst in april dit jaar wereldwijd beschikbaar gaat maken. De inkomsten komen uit advertenties die gebruikers niet kunnen skippen.  spotify-3.18.2012De gratis radiodienst is niet nieuw, maar was nog niet overal beschikbaar. In december 2011 heeft Spotify de dienst gelanceerd. Gebruikers kunnen aangeven welke artiest of welk genre ze leuk vinden en krijgen een gepersonaliseerd radiostation.

In de zomer van 2012 is Spotify Radio ook op iOS en Android te gebruiken. Echter: de gratis variant niet in elk land. Wel kunnen betalende klanten ervan genieten. Die krijgen ook geen advertenties uiteraard.

Nu lanceert de Zweedse streamer de radiodienst wereldwijd. De overeenkomsten in de muziekindustrie zijn volgens bronnen (welke weten we helaas niet) bijna rond. Een krabbel hier en daar en Spotify kan in april beginnen met de uitrol. Het mag duidelijk zijn dat ze keihard gaat concurreren met Pandora, Deezer Rdio en straks Apple iRadio.