Home Hi-Fi Apple komt waarschijnlijk met twee nieuwe iPhones in september

Apple komt waarschijnlijk met twee nieuwe iPhones in september

0
Apple komt waarschijnlijk met twee nieuwe iPhones in september
Is dit de nieuwe Apple iPhone 5?

De geruchtenmachine draait al geruime tijd op volle toeren omtrent de introductie van de nieuwe iPhone 5 in het najaar van 2011. Naar verwachting brengt Apple echter rond dezelfde tijd ook nog een update van de huidige iPhone 4 uit.

Apple iPhone 5
Is dit de nieuwe Apple iPhone 5?

Cijfertjes
Chris Whitmore van Deutsche Bank – en tevens analist voor The Wall Street Journal – heeft uitspraken gedaan over de toetreding van Apple tot het goedkopere segment smartphones. De iPhone 4S zou met prijs van circa 350 dollar ook interessant kunnen worden voor prepaidklanten. Momenteel zijn er namelijk 1,5 miljard mobiele telefoongebruikers met een abonnement, waarbij de aanschafprijs van het toestel minder relevant is. En een goedkopere iPhone zou voor een geweldige extra stroom aan inkomsten zorgen, daar er wereldwijd 3,7 miljard gebruikers zijn die prepaid bellen.

Glashelder
Met de volledig nieuwe iPhone 5 zou Apple haar eigen visie op smartphones en de gekoppelde technologische voorsprong kunnen vergroten. Zo wordt de iPhone 5 mogelijk voorzien van een gebogen scherm. Diverse bronnen melden dat Apple inmiddels een paar honderd machines heeft aangeschaft om het glas voor dit scherm te kunnen snijden.

Leesbaarheid
Ook is bekend geworden dat in 2009 door Apple een patentaanvraag is ingediend voor schermen, waardoor het onmogelijk wordt om mee te lezen. Apparaten die het nog te ontwikkelen scherm krijgen, worden dan voorzien van een zogenaamde leesbaarheidsfunctie. Daarmee kan een gebruiker het scherm zo instellen, dat meelezen of afkijken onder een bepaalde hoek niet langer mogelijk is.