Home Hi-Fi Accessoires JCAT ultra low noise PSU en Xtreme Edition USB-kaart

JCAT ultra low noise PSU en Xtreme Edition USB-kaart

0
JCAT ultra low noise PSU en Xtreme Edition USB-kaart

Het Poolse JCAT heeft een ultra low noise voeding uitgebracht. Daarnaast verscheen ook de Xtreme Edition USB-kaart voor audio-toepassingen.

De JCAT Optimo 3 DUO is een ultra low noise lineaire voeding. Ze zijn ontworpen om gekoppeld te worden aan de JCAT USB- en NET-kaarten, of elke andere toepassing die maximaal 3 Ampère ‘trekt’. De standaarduitvoering levert een voedingsspanning van 5 Volt, op aanvraag zijn ook varianten met een uitgangsspanning van 9 of 12 Volt leverbaar. U treft op deze voeding twee onafhankelijke en galvanisch gescheiden uitgangen aan. Per uitgang worden zes (dus twaalf in totaal) LT3045 ultra low noise spanningsregulatoren ingezet. Het levert volgens JCAT een perfecte gelijkspanning aan de uitgangen op, waarbij het ruisniveau niet meetbaar is (< 2uV). De stevige 100VA trafo is magnetisch en elektrisch afgeschermd. Verzegeling middels epoxyhars staat garant voor een fluisterstille werking. Ook de behuizing is geoptimaliseerd voor een zo stil mogelijke werking. Qua connectoren is gekozen voor exemplaren van Furutech en Neutrik. Tot slot is voorzien in kortsluitbeveiliging, stroombeperking en bescherming tegen thermische overbelasting. U betaalt voor de JCAT Optimo 3 Duo €1500, en dat is inclusief gratis wereldwijde bezorging.

Schone USB-kaart

Ook nieuw van JCAT is de Xtreme edition USB Audio output, een PCIe uitbreidingskaart voor in desktop-pc’s. Ook hier treft u een lineaire voeding op aan, alsmede een extreem nauwkeurige oven-gecontroleerde OCXO oscillator met een afwijking van slechts +/- 5 ppb. De voeding is ook op deze kaart gebaseerd op de LT3045 regulator. De low latency – low noise ASM3142 USB 3.1-controller moet zorgen voor een brandschone datastroom. Mocht u het willen, dan kan voor een nog schoner geheel een externe voeding (zoals bijvoorbeeld het hierboven genoemde apparaat) gebruikt worden. De kaart werkt onder Windows, Linux en macOS. De prijs bedraagt €800 en dat is wederom inclusief gratis wereldwijde verzending.