Home Versterkers Eindversterkers Cambridge Audio presenteert Edge M monoblok

Cambridge Audio presenteert Edge M monoblok

0
Cambridge Audio presenteert Edge M monoblok

Cambridge Audio heeft een nieuwe telg aan z’n Edge serie toegevoegd, in de vorm van de monoversterker Edge M.

Eigenlijk is de Edge M een soort van opgesplitste Edge W-versterker. De W is de stereo-uitvoering namelijk en de M kent hetzelfde ontwerp. Cambridge Audio belooft een verdubbeld vermogen, alsmede een meer ‘getrouw en dynamisch geluid met minder vervorming’. Qua uiterlijk is gekozen voor een minimalistisch ontwerp, inclusief de afgeronde hoeken die kenmerkend zijn voor de Edge-serie. U krijgt verder de beschikking over gebalanceerde in- en uitgangen. In de voeding treft u een dubbele ringkerntrafo aan, die garant moet staan voor voldoende power, ook bij een hoog afspeelvolume.

Klasse XA

Het vermogen van de Cambridge Audio Edge M bedraagt 200 Watt rms in 8 Ohm. Als versterkerschakeling heeft de fabrikant wederom gekozen voor de bijzondere klasse XA-opbouw. Hierbij geeft Cambridge Audio aan dat de geluidskwaliteit van klasse A wordt gehaald, bij een hogere mate van efficiëntie (en dus minder warmte). Het crossover-punt wordt naar buiten het hoorbare frequentiegebied verplaatst. De Edge M past vanzelfsprekend prima bij andere componenten uit de Edge-serie, maar u mag ze ook in een totaal ander ecosysteem inzetten. Overigens werd de Edge-serie in 2018 geïntroduceerd vanwege het 50-jarige bestaan van de fabrikant. De vanaf deze maand leverbare Cambridge Audio Edge M kost €4499.