Home Hi-Fi Accessoires Veel productnieuws van The Chord Company

Veel productnieuws van The Chord Company

0
Veel productnieuws van The Chord Company

Het in Amesbury – vlak bij Stonehenge – gevestigde The Chord Company heeft een berg aan nieuwe producten die het wereldkundig wil maken. Doen we bij deze.

We ontvingen een uitgebreid persbericht van The Chord Company, met daarin verwerkt heel veel productnieuws. We nemen het hieronder zo integraal mogelijk over. Dat is dan inclusief de vanzelfsprekend enthousiaste omschrijving van de fabrikant en importeur Latham Audio.

Ondanks alle uitdagingen dit jaar heeft de afdeling productontwikkeling niet stilgestaan bij The Chord Company. Na de succesvolle introductie van de English Electric Switch en de introductie van de XLPE afscherming voor hun assortiment luidsprekerkabels is men nu klaar met de omzetting van het gehele assortiment luidsprekerkabels naar XLPE afscherming, vanaf nu zijn ook de populaire C-Screen en Clearway als XLPE versie leverbaar.

HDMI

Ook op het gebied van BEELD heeft The Chord Company een drietal nieuwe HDMI kabels geïntroduceerd, waarvan de EPIC HDMI AOC het topmodel is. Deze kabel biedt ondersteuning voor HDMI 2.1 en 8K bij 120Hz. Voor NAIM liefhebbers zijn er 2 nieuwe interessante producten geïntroduceerd. Als eerste een upgrade voedingskabel ter vervanging van de standaard Burndy voedingskabel voor NAIM voedingen en eindversterkers genaamd ChordBurndy. De versies van The Chord Company hebben een aanzienlijk betere afscherming en maken gebruik van dezelfde geleiders en TAYLON materiaal als de ChordMusic bekabeling.

Voor gebruikers van een NDX2 of NAC272 komt The Chord Company met een upgrade voor de bekende Burndy Plug op de achterzijde. De zogenaamde Chord Bridge vervangt de standaard Burndy Plug en zorgt voor een verbetering in de geluidskwaliteit.
Hieronder gaan we uitgebreider in op alle nieuwe producten.

C-screenX en ClearwayX

The Chord Company heeft zijn instapmodellen geheel vernieuwd, zowel de C-Screen als de Clearway luidsprekerkabel profiteren nu van de XLPE afscherming. De XLPE afscherming zorgt ervoor dat de geluidskwaliteit nog beter intact blijft mede door de minimale verliezen van elektrische energie en uitstekende mechanische eigenschappen. C-ScreenX is 10 euro p/m en ClearwayX is verkrijgbaar voor 20 euro p/m. The Chord Company kan elke gewenste lengte op maat afmonteren.

Nieuwe HDMI kabels

Naast de bestaande C-View HDMI kabel heeft The Chord Company 3 nieuwe HDMI kabels geïntroduceerd. De Clearway HDMI, Shawline HDMI AOC en EPIC HDMI AOC zijn nieuw in het programma. Topmodel is de EPIC AOC HDMI met ondersteuning voor HDMI 2.1. en 8K ondersteuning. De HDMI kabel die helemaal klaar is voor de toekomst, hoewel er nu nog niet veel 8K content is zal dit naar verwachting spoedig veranderen. De EPIC HDMI is een hybride kabel die het geluidssignaal omzet naar een optisch signaal. Het voordeel van deze toepassing is dat een optisch signaal geen last heeft van HF Noise van buitenaf, waardoor de geluidskwaliteit beter intact blijft. De Shawline HDMI maakt ook gebruik van AOC en heeft een HDMI 2.0 chipset en ondersteuning voor 4K, de Clearway HDMI maakt geen gebruik van AOC, echter is er wel veel gedaan om de bundelparen te isoleren en gehele kabel zelf is zelf ook weer geisoleerd. De kabel geeft ondersteuning voor 4K2K, HDCP 2.2, 1080P en Audio Return. Prijzen vanaf: EPIC HDMI AOC 1meter 600 Euro, Shawline HDMI AOC 1meter 300 Euro en Clearway HDMI 0,75m 75 Euro. Diverse lengtes verkrijgbaar.

Chord Burndy

De Chord Bridge is ook een upgrade die speciaal is ontwikkeld om het uiterste te halen uit een NAIM NDX of NDX 2 netwerkspeler. Indien je geen gebruik maakt van de optionele voeding op de NDX netwerkspeler is deze afgesloten met een externe plug op de achterzijde. Deze plug zorgt ervoor dat alle circuits met elkaar intern zijn doorverbonden, tenzij je hier een externe voeding plaatst natuurlijk.
De Chord Burndy is een upgrade voor eigenaren van NAIM apparatuur. De Burndy kabel zorgt ervoor dat voeding verloopt van de NAIM Power-Supply naar een NAIM Bron, voor- en/of eindversterker. The Chord Company heeft ruimte voor verbetering gevonden t.o.v. het standaard meegeleverde exemplaar. Het zorgt voor meer detail en openheid door een betere constructie. Bij de exemplaren van The Chord Company zijn de geleiders gemaakt van Verzilverd Koper. De afscherming is van TAYLON net als de top-of-the-range ChordMusic. Verder hebben ze de akoestische demping aangepakt en zijn alle individuele geleiders afgeschermd met een EMF-Braid voor optimale afscherming. De Chord Burndies zijn verkrijgbaar voor diverse modellen en in elke gewenste lengte leverbaar.

Chord Bridge

The Chord Company heeft ruimte voor verbetering kunnen vinden in dit ontwerp.
De standaard knop is gemaakt van kunststof, echter is de Chord Bridge uitgevoerd in metaal. Dit zorgt ervoor dat de interne bekabeling in de knop veel beter is afgeschermd van EMF en dat ongewenste Noise niet terugkomt in het circuit van de NDX. Hiermee komt de kwaliteit van de speler nog beter tot zijn recht. De Chord Bridge is binnenkort ook leverbaar voor de NAC-N272. Prijs 599 Euro.

×