Home Hi-Fi Pro-Ject Perspective Final Edition

Pro-Ject Perspective Final Edition

3
Pro-Ject Perspective Final Edition

Pro-Ject viert z’n entree in de wereld van high-end met de gelimiteerd uitgebrachte Pro-Ject Perspective Final Edition platenspeler.

1999 was het jaar waarin Pro-Ject de Perspective platenspeler lanceerde. Het betekende de entree van het bedrijf in de wereld van high-end. Om dat heuglijk feit te herdenken is er nu de gelimiteerde (er worden er maar 400 gemaakt) Pro-Ject Perspective Final Edition. De kenmerkende doorzichtige basis van de speler is behouden als erfenis uit het roemruchte verleden terwijl ook verbeteringen op het gebied van stabiliteit zijn doorgevoerd. Praktisch is verder de motorsnelheid waarbij uit twee standen gekozen kan worden. Bovendien is de loopsnelheid nu elektronisch gecontroleerd. Dat is een meer praktische benadering dan die van het origineel waarin meerdere motoren gebruikt werden om verschillende snelheden te selecteren.

Ortofon 2M Bronze meegeleverd

Verder wordt het Ortofon 2M Bronze cartridge meegeleverd met de Pro-Ject Perspective Final Edition. Ook krijgt u er een stofkap bij en een persoonlijk eigendomscertificaat. Desgewenst kunt als extraatje nog een plaquette met daarop het serienummer van de draaitafel meebestellen. Tot slot een opmerking: de toevoeging Final Edition zal meer gebruikt gaan worden door de fabrikant. In een nieuwe lijn die een eerbetoon moet zijn aan het verleden van Pro-Ject.

De Perspective Final Edition kost €1399.

 

3 REACTIES

    • Het is ook een bijzonder fijne platenspeler. Op dit moment gebruik ik een Sumiko Olympia MM-element, dat maakt echt muziek. Als voeding gebruik ik nu een SBooster BOTW 16 vac i.p.v. de standaard transformator. De Pro-Ject SpeedBox, allereerste versie, heb ik ook, maar die gebruik ik niet meer. Hij wordt te heet als ik LP’s draai, maar eigenlijk mis ik hem niet.

×