Home Home Cinema - Custom Install TCL tv’s met IMAX Enhanced-ondersteuning

TCL tv’s met IMAX Enhanced-ondersteuning

0
TCL tv’s met IMAX Enhanced-ondersteuning

TCL laat weten dat de X915 8K QLED televisie ook IMAX Enhanced ondersteunt. Goed nieuws dus voor liefhebbers van het betere beeld en geluid.

De 65- en 77-inch-modellen van de TCL X915 beginnen uit de fabriek te rollen. Een mooi moment dus om te laten weten dat de toestellen IMAX Enhanced ondersteunen. Dat is overigens een certificerings-programma dat is opgezet door IMAX en DTS. IMAX Enhanced content bestaat uit digitaal geremasterde 4K HDR-opnamen, bewaard in het voor IMAX kenmerkende extra brede beeldformaat. Tel daarbij op het al even gecertificeerde DTS-surround- en multikanaalsgeluid.

Veel mogelijkheden

Heel voorzichtig begint ook de eerste IMAX Enhanced content te verschijnen. Onder meer op Blu-ray, maar ook via sommige streamingdiensten. De TCL X915 beschikt in ieder geval over alle benodigde papieren om het bronmateriaal zo goed mogelijk te reproduceren. Ten eerste zijn er natuurlijk de 8K resolutie, het QLED-paneel en ook de ingebouwde Door Onkyo getunede soundbar. HDR 10+ en Dolby Vision HDR wordt eveneens ondersteund. En voor het het slimme deel zorgt Adroid TV OS. De prijs van de nieuwe TCL tv’s is op moment van schrijven nog onbekend, maar hier en daar worden bedragen van circa $4000 genoemd. En dat is dan weer een aardig gemiddelde van de Samsung 8K QLED-tv’s.