Home Home Cinema - Custom Install Samsung zegt vaarwel tegen Google Assistant

Samsung zegt vaarwel tegen Google Assistant

0
Samsung zegt vaarwel tegen Google Assistant

U hebt een Samsung-televisie staan en bent fervent gebruiker van de daarop geïnstalleerde Google Assistant? Dan is het nu tijd om afscheid te nemen.

Samsung heeft laten weten dat het vanaf 1 maart over en uit is wat Google Assistant op z’n televisies. Op nieuwe modellen is de slimme hulp sowieso al niet meer aanwezig, nu wordt hij ook gedeactiveerd op modellen vanaf 2020. Volgens Samsung heeft het te maken met door Google gewijzigde gebruiksvoorwaarden waarin de elektronicagigant zicht niet kan vinden. En dus mag u daardoor afscheid nemen van een slimme assistent. Mocht u het willen, dan zijn als alternatieven Alexa en het beduidend minder bekende Bixby van Samsung zelve nog beschikbaar.

Smart tv zinloos

We hebben het al vaker geschreven, maar wederom dient na een actie als deze de vraag op: waarom zou je in ‘s hemelsnaam voor een smart tv kiezen? Feitelijk is dat vooral een reclamebord voor fabrikanten en een methode om gebruiksgegevens te verzamelen. Voor u als tv-kijker voegt het verrassend weinig toe aan functionaliteit. De enige zekerheid die u hebt is, dat de gemiddelde fabrikant er qua updates en ondersteuning al snel het bijltje bij neergooit. Ons advies: laat de keuze voor welke tv – Samsung of ander merk – dan ook nooit afhangen van het smart-deel. En hebt u het toestel eenmaal in huis, vermijd dit onderdeel dan vooral. Wilt u per se extra functionaliteit op smart-vlak kijk dan eens naar een zeer betaalbare Apple TV, bijvoorbeeld. Voorkomt u een hoop irritaties mee.