Home Muziek VPRO On Stage aflevering zes: Naaz

VPRO On Stage aflevering zes: Naaz

0
VPRO On Stage aflevering zes: Naaz

In de zesde en helaas alweer laatste aflevering van VPRO On Stage is de hoofdrol weggelegd voor de zangeres Naaz.

De hoofdgast van de laatste aflevering van deze reeks VPRO On Stage is Naaz. Op haar vijftiende deed de zangeres van Koerdische afkomst mee aan Holland’s Got Talent en in de jaren daarna verwierf ze bekendheid met nummers als Words en Up To Something. Dit jaar staat ze meer in de spotlights dan ooit, met een concert onder eigen naam in Carré, een optreden op het festival Down the Rabbit Hole en een (zelf geregelde!) plek in het voorprogramma van Lana Del Rey. In gesprek met Nadia gaat Naaz in op haar Oosterse wortels, met bijdragen van zangeres Meral Polat, theatermaker Ferhat Kaplan en het Amsterdams Andalusisch Orkest. Verder treden zanger Thomas Azier, rockband De Staat en de jonge singer-songwriter Morpheus op.

‘Leuk om te horen wat ik leuk vind’

‘Ik heb mezelf echt beter leren kennen door de uitzending’, aldus Naaz. ‘Ik heb echt twee kanten: een gezellige kant en een melancholische kant. En bij deze aflevering van On Stagekomt vooral die melancholische, serieuze kant naar voren. Ik heb genoten.’ Lachend:  ‘Ik vind het gewoon heel leuk om te horen wat ik leuk vind.’

On Stage, aflevering zes: Naaz, vrijdag 20 oktober, 20.55 uur, VPRO, NPO 3

Website

#onstage

Foto bovenaan (c) Nathan Reinds