Home Muziek Album TRPTK presenteert nieuwe albums

TRPTK presenteert nieuwe albums

0
TRPTK presenteert nieuwe albums

TRPTK laat weten twee nieuwe albums uit te brengen, van Ramon van Engelenhoven en Alexandra Kaptein. Zoals altijd weer iets bijzonders!

Als eerste nieuwe album dat TRPTK aankondigt is er Korngold: A portrait for piano (30 maart) van Ramon van Engelenhoven. Het bevat werken van de Oostenrijkse componist Erich Wolfgang Korngold (1897-1957), die een brug sloeg tussen klassieke muziek, opera en filmmuziek. De selectie op dit album combineert Korngolds bekendste filmmuziek gearrangeerd voor piano door Ramon zelf, evenals Korngolds tweede pianosonate die hij schreef toen hij nog maar 12 jaar oud was! Met zijn eigen arrangementen duikt Ramon in de wereld van de componist en illustreert hij zijn diverse werk, “van concertzaal tot bioscoop”.

Alexandra Kaptein

Ook vers van de pers is het album Liszt: Lebenswanderung (12 april) van Alexandra Kaptein. Dit album is gewijd aan Franz Liszt en zijn transcripties voor liederen van Franz Schubert en Robert Franz. “Bijna de helft van zijn oeuvre bestaat uit arrangementen van muziek van andere componisten, en liedtranscripties vormen een specifieke subcategorie. Hier creëert Liszt “Lieder ohne Worte” of “liederen zonder woorden” omdat de poëzie en tekst, die cruciale elementen van de liederen zijn, ontbreken.” – Fragment uit de liner notes van Liszt: Lebenswanderung.

×