Home Muziek Album Chemical Brothers – Further

Chemical Brothers – Further

0
Chemical Brothers – Further

De Britse elektronica-formatie The Chemical Brothers heeft twee jaar over Further gedaan. Een album waar het duo het heel anders heeft aangepakt. Rustiger, volwassener en toch vertrouwt… maar is het spannend genoeg?

Nee… spannend is Further niet, daar kunnen we heel kort over zijn. Hoewel we erg van The Chemical Brothers houden en zonder twijfel warme gevoelens koesteren voor Dig Your Own Hole, Surrender en Exit Planet Dust, weet Further ons niet te raken met de glijdende deuntjes en voornamelijk vocalen van de twee Britten zelf. U leest het goed: geen grote namen op de lijst met gastartiesten. Tenzij u Stephanie Dosen kent die onder meer bij het extreem rustige openingsnummer een handje helpt. Gelukkig maakt het duo veel goed met het tweede nummer: Escape Velocity, een heerlijk lang, upbeat nummer met veel goed geplaatste klimaxen. Helaas blijft het daar wel bij op het album. De rest is of een halfslachtige greep terug op ouder werk, zoals bij Dissolve en Swoon, of simpelweg saai. We hadden graag een andere conclusie getrokken, maar we zijn bang dat The Chemical Brothers de chemie een beetje kwijt zijn.