Home Muziek Album Eminem – Recovery

Eminem – Recovery

0
Eminem – Recovery

Daar is hij weer! Eminem heeft zijn langverwachte, nieuwe album uitgebracht: Recovery. Beter, scherper en kritischer dan Relapse waarvan Eminem zelf zegt dat het middelmatig was. Wij vinden het zeker geen middelmatig album, maar dat terzijde. Recovery moet een hoogtepunt zijn voor Eminem die wederom de ‘hulp’ van Dr Dre heeft ingeschakeld.

De Dr Dre-saus is goed hoorbaar op Recovery. De flow is heerlijk en de beats ondersteunen perfect. Eén ding dat opvalt bij Recovery is dat de flow wat beter is dan bij zijn voorgaande album: Relapse. Daar lijkt het alsof Eminem zijn draai niet helemaal kan vinden. Het is – in vergelijking met Recovery – wat stroefjes.
Het idee achter Recovery is de ‘ware’ Slim Shady te laten zien aan de fans: duister, getergd, enigszin wraakbelust en puur. Dat lukt Eminem heel aaridg. Uiteraard wordt daarbij de moeder van Hailie niet gespaard, zoals we inmiddels wel gewend zijn. Toch laat hij ook een hele intieme kant zien in ‘Talking to myself’ (Feat Kobe), waarbij hij toegeeft dat de sneren richting Lil Wayne, Kanye en andere rappers toch niet geheel terecht waren, maar dat jaloezie parten heeft gespeeld. “I was flushing them out, I?ve come to make it up to you now, no more fucking around, I?ve got something to prove to fans, ?cause I feel like I let ?em down.?
We zien weer de nodige, interessante gastartiesten bij Recovery. Eén verrassing is Rhianna die heel aardig mixt met Eminem in ‘Love the way you Lie’. Tevens zien we Pink bij ‘Won’t back down’ en Lil Wayne in het nummer ‘No Love’. Grote namen, lekkere nummers.
Eminem heeft vrij kort na Relapse een heerlijk album gemaakt dat beter, completer en puurder is dan de voorlaatste dubbelaar. Absoluut een ‘must have’ voor de Eminem-fan!