Home Muziek Album Daft Punk – Soundtrack TRON: Legacy

Daft Punk – Soundtrack TRON: Legacy

1
Daft Punk – Soundtrack TRON: Legacy

Dat Daft Punk muziek kan maken, weten we allemaal. Kijk maar naar een hit als Around the World, One More Time of: Harder, Better, Faster, Stronger. Geweldige nummers. Dat hij ook muziek voor films kan maken, wisten we eigenlijk nog niet. Maar mijn god: wat is de soundtrack van TRON: Legacy goed!

Al vanaf het eerste nummer pakt deze muzikale reis door de computerwereld van TRON. Wie de film TRON niet kent, en dat kan heel goed natuurlijk, TRON is een film uit 1982 waarbij een hacker letterlijk ontvoerd wordt door een computer en zo in de digitale, elektronische wereld terecht komt en bits en bytes om zijn oren krijgt. Ja, in 1982 was men behoorlijk huiverig dat de computer zelfstandig zou worden en uiteindelijk de ‘macht’ zou grijpen en de mensheid zou uitroeien, of iets dergelijks.
TRON is opnieuw gemaakt en gaat als 3D-film in de bioscoop draaien. Daft Punk heeft de eer de soundtrack te maken, en dat is een hele goede keuze geweest. De Franse dj heeft de ‘legacy’-sound fantastisch vertaald naar pakkende, sfeervolle muziek. Zo nu en dan horen we een vleugje oud werk, wat invloeden van de Matrix-serie of zelfs deuntjes die lijken op werk van Jan Hammer! Dat is helemaal niet erg of storend, want het past goed bij het thema. Daft Punk heeft veel gebruik gemaakt van orkestrale begeleiding, waardoor bij tijd en wijle een bombastische, epische ‘sound’ de kamer in komt. Je moet er van houden en het heeft zo nu en dan ook een heel erg jaren ’80 en ’90 gevoel, maar het past bijzonder goed bij deze film. Echt geweldig!
Wie de 22 nummers achter elkaar draait, hoeft bijna niet meer naar de film: zo goed vertelt Daft Punk het verhaal. Achtervolgingen, spanning, romantiek, gevechten en heldendom; alles komt aan de orde in deze soundtrack. Wij zouden zeggen: mission accomplished, Daft Punk. Dit is weer het steengoede werk wat we van je kennen.

1 REACTIE

  1. In de donkere straatjes van het wereldwijde web woedt er al een tijdje een heftige discussie over de nieuwe Daft Punk. En mocht u een dezer dagen een stilgevallen konijn met trommel tegenkomen op Technological een nummer met als thema multimediahandelingen jawel horen we brilsmurf die een duracelbatterij op zijn stembanden heeft gezet vandaar…..Gelukkig is een mindere Daft Punkplaat nog altijd de moeite waard. Het is in deze tijden wellicht niet eenvoudig om origineel uit de hoek te komen maar van Daft Punk hadden we het eerlijk gezegd wel verwacht.