Home Muziek Album Bad Meets Evil – Hell: The Sequel

Bad Meets Evil – Hell: The Sequel

0
Bad Meets Evil – Hell: The Sequel

Twaalf jaar heeft het geduurd. Twaalf jaar na de track ‘Bad meets Evil’ op The Slim Shady LP. Jazeker: Eminem en Royce Da 5`9″ zijn weer herenigd en dit is het resultaat: een EP met 11 tracks. Wisselende tracks, dat wel.

Het openingsnummer van het hip-hop album van Emimen en Royce DA 5`9″ is aardige. Maar echt indruk maakt het niet. Eerlijk gezegd horen we vooral Eminem zijn stempel drukken op dit nummer. Dat verandert echter wel. Al bij Fast Lane horen we een iets andere sound: puurder, rauwer en wellicht wat meer de oude Eminem. Niet het bombastische, gepolijste van Recovery. Overigens wel een erg goed album.

Helaas gaat het later op het album wel een beetje mis. Maar laten we niet te snel gaan. The Reunion (hoe typisch) gaat nog prima. Lekkere beat, de flow is goed en het samenspel tussen Eminem en Royce is mooi gebalanceerd. Above the Law is een hoogtepuntje op de cd: een typisch Eminem-nummer met een superflow en lekkere vrouwelijke vocalen er doorheen. Ook de stampende beat ondersteunt uitstekend. Het maakt het geheel lekker energiek en een tikje spannend.

Helaas gaat het erna even mis. ‘I’m on Everything‘ is een beetje suf. Maar wat nog erger is: A Kiss. Wat een slecht nummer is dat zeg. Hetzelfde geld voor het – wellicht komisch bedoelde – nummer ‘Loud Noises‘. Het loopt gewoon niet. Eminem krijgt het wel gerapt, maar het vloeit niet, komt onrustig over (net als A Kiss) en, tsja: irriteert gewoon. Bagger dus.

Gelukkig komt het wel weer een beetje goed. ‘Living Proof‘ is zeker niet het beste nummer op de cd, maar kent wel weer flow en spanning. Echo is ook weer een typisch Eminem-nummer: vrouwelijke vocalen, afgewisseld met raps van Eminem en Royce. Overigens staan de laatste twee nummers alleen op de extended edition (te luisteren via Spotify).