Home Muziek Album Review Kane – Come Together

Review Kane – Come Together

1
Review Kane – Come Together

Daar is het nieuwe album dan: Come Together. Volgens Kane een album dat onder meer geïnspireerd is door het boek ‘This is the way’. Een spiritueel boek, geschreven door Deepak Chopra. We zijn benieuwd wat de invloed is geweest!

Kane Come Together
Kane Come Together

Het album opent met Under Atomic Skies. Niet het sterkste nummer, als we verder luisteren. Come Together is een stuk krachtiger en pakkender. Wellicht wilde Kane (Dinand Westhoff) niet meteen te sterk uitpakken. Come Together is echt puur en onmiskenbaar Kane. Maar dan gegroeid… meer gefocust. Ontdaan van de opschmuck waar hij nog weleens naar wilde grijpen.

Wie niet van optimisme houdt, moet echt niet grijpen naar dit nieuwe album. Het is echt een album voor wie van het halfvolle glas houdt. Wat dat betreft is het album dus duidelijk geïnspireerd op This is the Way. Maar op zich is dat niets nieuws voor Dinand. Hij heeft wel meer zonnige, optimistische nummers gehad. En daar is helemaal niets mis mee, vinden we. Waarom altijd treurig of melancholisch?

Opvallend is de ballad: Something Good. Westhoff laat daar zijn krachtige vocalen uitstekend horen. Een mooi strijkorkest erachter en er ontstaat toch een vrij magisch nummer. Pakkend, diep, goed gezongen en uitstekend begeleid. Wel moet je houden van zijn stem. Het typische ‘knijpje’ blijft hij toch houden; typerend voor Kane.

De overgang naar I Love This City is wat bruusk, maar kan wel. Het schudt je even weer wakker. Overigens is het niet zo’n best nummer. Net als First Crash Overthrow. Iets teveel van hetzelfde naar onze mening. Gelukkig maakt hij het weer een beetje goed met “What doesn’t Kill You makes you Stronger”.

Come Together is een prima album voor wie van Kane houdt. Dinand Westhoff is weer meer naar de kern gegaan. De nummers zijn simpeler van opzet, maar daardoor wat beter gefocust en wat puurder. Wel vinden we het album erg kort. Te kort… Alsof hij geen inspiratie meer had. Maar goed: het is een ruim halfuur plezier.

1 REACTIE

 1. Ik moet het eerlijk zeggen. Ik ben geen Kane fan. Ik wilde het nieuwe album echter een eerlijke kans geven. Ik kwam er echter niet onderuit dat ik de bandleden van Kane heel vaak op televisie zag. En het moet mij van het hart, Dinand kwam uitermate onnatuurlijk op mij over. Daarom vergeef ik hem dan ook maar die vage praat.? Come Together? is qua titel jatwerk, overgeproduceerd en de video maakt niet veel goed. Dinand zit niet lekker in zijn vel. Duidelijk is dat hij ?op camera? is en al die hem lief zijn. Ik denk dat ie het zelf ook ?kut? vindt maar voor de centen een jaartje extra koopt.

  Dinand, maar wat dan? Geen idee, maar niet dit. Het is echt de dood in de pot. Schandalige promo, schandalige up. Ennuh, dit heeft hopelijk ook niets met Deepak Chopra te maken. Wat een vertoning.

  Ik gun Dinand al de rust die hij verdient en er zit nog wel een liedje in. Pfffff.
  Ik heb ook geen goed woord over voor de incestueuze media. Het is echt te gek voor woorden.

  Als iets kut is, dan is het gewoon kut. Hoe groot de andere zaken ook mogen zijn.
  Dit blijft natuurlijk gewoon mijn mening.

  .