Home Personal Audio Nexum VOCE, Auracast Bluetooth-transceiver

Nexum VOCE, Auracast Bluetooth-transceiver

0
Nexum VOCE, Auracast Bluetooth-transceiver

De Nexum VOCE is volgens de fabrikant ‘s werelds eerste Auracast-capabele Bluetooth-transceiver met LE Audio.

Auracast is een nieuwe Bluetooth-techniek, waarbij een zendstation direct naar een groot aantal gekoppelde ontvangers audio kan sturen. Denk bijvoorbeeld aan een tv-scherm op het vliegveld, waar meestal geen geluid uit komt. Als zo’n toestel Auracast aan boord heeft, dan kan iedereen ineens meeluisteren. Of koppel een dongle aan een bestaand apparaat. En dat is precies waar de Nexum VOCE voor bedoeld is. Met dit minieme apparaatje zet u in een handomdraai een Auracast-station op dat tussen de 400 en 600 vierkante meter maximaal bestrijkt.

Lage latentie

Verder ondersteunt de Nexum VOCE volgens de fabrikant ‘afspeel- en USB-opnamefuncties. Afhankelijk van de prestaties van de LC3-codec, kan VOCE niet alleen stereoaudiospecificaties op CD-niveau bieden (16bit/44.1K), maar ook een lage latentie van 50 ms. De prestaties zijn ruim voldoende om met de meeste toepassingsscenario’s van gebruikers om te gaan. In de nabije toekomst ondersteunen alle nieuwe TWS-headsets Auracast, veel interessante toepassingen zullen het draadloze audiogedrag van mensen veranderen’.

Tal van toepassingsmogelijkheden

Op de Nexum VOCE zijn ingebouwde microfoons aanwezig, maar ook externe exemplaren worden ondersteund. Dat maakt het apparaatje ook geschikt om voor goed geluid bij video-opnamen te zorgen zonder gedoe met kabels. Toepassingen van de VOCE zijn talloos. Denk aan bijvoorbeeld een silent disco, e-learning, onderwijs en meetings.

De Nexum VOCE is per direct leverbaar voor een bedrag van €99, bij distributeur DigiTrading.