Home Personal Audio iFi hip-dac 3 portable DAC

iFi hip-dac 3 portable DAC

0
iFi hip-dac 3 portable DAC

De iFi hip-dac 3 is een gloednieuwe versie uit de ‘hip-dac’-serie. De vormgeving is ‘t zelfde gebleven: een soort van whiskyflesje voor onderweg.

De nieuwe iFi hip-dac 3 beschikt over diverse verbeteringen ten opzichte van de vorige in 2021 verschenen voorganger. Ten eerste zijn nu volgens de fabrikant filmcondensatoren ingezet. Maar ook het elektronisch ontwerp van de nieuwe portable is op diverse fronten aangepast. Zo is het D/A-deel voorzien van een nieuwe variant van iFi’s huiseigen Global Master Timing-circuit. Dat moet leiden tot minder faseruis wat hoorbaar moet zijn in de vorm van helderder geluid. Het geheel is opgezet volgens een differentieel principe in de versterkertrap, dat signaalvervorming tegen moet gaan.

Stuurt een range hoofdtelefoons aan

De eindversterker kan maximaal 400 mW in een 32 Ohm belasting leveren. Tegelijkertijd is  er de gebalanceerde uitgang, die hoofdtelefoons tot 600 Ohm met een uitgangsspanning van 6,3 Volt tevreden kan stellen. Verder is voorzien in PowerMatch, dat bestaat uit een schakelbare versterkingsfactor om de versterking aan te passen aan wat de gekoppelde hoofdtelefoon nodig heeft. Wat cijfertjes betreft kan de iFi hip-dac 3 overweg met PCM-files tot en met 384 kHz, DXD, DSD tot en met DSD256. Voor de liefhebbers ervan is MQA eveneens ingebouwd. De oplaadbare batterij is in volle toestand goed voor tussen de 7 en 12 uur speeltijd.

De iFi hip-dac wordt geleverd in de kleur ‘Titanium Shadow’ en kost $199.