Home Streaming Audio Software Audirvāna start met een Linux beta programma

Audirvāna start met een Linux beta programma

4
Audirvāna start met een Linux beta programma

Het Franse bedrijf Audirvāna maakt software voor het afspelen van muziekbestanden en streaming diensten Qobuz, Tidal en HighResAudio. Die laatste service is een Duitse muziekwinkel met streamingdienst.

Audirvāna installeer je op een Mac of een Windows machine en er zijn mooie apps voor de telefoon of de tablet om de software te bedienen vanaf de bank. Audirvāna streamt via UPnP, Chromecast of een USB connectie tussen de computer en de DAC of de streamer. Wij zijn erg te spreken over de geluidskwaliteit van Audirvāna, zie onze review.

Ze timmeren al enige tijd aan de weg met hun ‘Plays with Audirvāna’ certificatieprogramma, waar steeds meer fabrikanten aan meedoen. Nu maken ze de volgende stap en hebben een Linux versie van hun software aangekondigd.

In tegenstelling tot de Windows en Mac versie is dit zonder interface, de bediening gaat alleen via een nieuwe versie van de app. Naast Linux kan de software ook op een QNAP NAS worden geïnstalleerd. Dit opent de weg naar gebruik van Audirvāna op Raspberry Pi gebaseerde streamers, zoals ook Volumio en de open source software Ropieee XL doen. Ropieee XL wordt veel gebruikt om een Roon endpoint van een streamer te maken.

We verwachte dat daar op termijn Audirvāna als keuze bij komt, op dit moment is de software nog in beta test. Leuk voor de computer audio liefhebbers, u kunt de software testen door naar het Linux forum van Audirvāna te navigeren.

4 REACTIES

×