Home Geen categorie DTS komt met eigen streamingstandaard: Play-Fi

DTS komt met eigen streamingstandaard: Play-Fi

0
DTS komt met eigen streamingstandaard: Play-Fi

NIEUWS – Ja hoor: weer een standaard om te streamen. DTS komt met Play-Fi. Een netwerkstandaard om muziek te streamen vanaf bijvoorbeeld Android tablets en smartphones. Nu kan de standaard overweg met mp3 en flac. Later moet de codecondersteuning worden uitgebreid. 

Er is op dit moment één kit om van DTS Play-Fi gebruik te maken. Deze komt bij Phorus vandaan; een dochterbedrijf van DTS. Er is een speaker en een receiver die aan de bestaande set gekoppeld kan worden.

Play-Fi werkt met een app die gratis te downloaden is uit de Play Store van Google. Eenmaal geïnstalleerd is de telefoon te koppelen aan de receiver of speaker. Vervolgens is muziek af te spelen. Zoals gezegd kan DTS Play-Fi overweg met mp3 en flac. Later komen daar meer codecs bij. Denk aan aac, ogg en wellicht wma of aiff. Er komen tevens streaming diensten bij.

Play-Fi kan tot maximaal zestien luidsprekers in een netwerk opnemen. Acht kunnen actief zijn en vier daarvan kunnen vanaf één bron spelen. Wij vinden acht actieve speakers eerlijk gezegd wat mager. Sonos kan veel meer (64 speakers) en we hebben eerlijk gezegd ook niet van dusdanige beperkingen bij dlna of AirPlay. Daar zit meer de beperkingen in de bandbreedte van het netwerk.

De kwaliteit van de streams moet uitstekend zijn. Dat hadden we ook niet anders verwacht van DTS. We vinden het leuk dat flac ondersteund is. Dat hebben we nog niet eerder als standaard gezien. Bij Dlna is dat niet het geval en bij AirPlay ook niet.

Vanaf oktober is de Phorus-set verkrijgbaar in de VS. De prijs van de speaker is 199 dollar. De receiver gaat 149 dollar kosten.