Home Geen categorie Electrocompaniet 40 jaar

Electrocompaniet 40 jaar

0
Electrocompaniet 40 jaar

NIEUWS – Niet alleen NAD is veertig jaar. Ook het Noorse Electrocompaniet is vier decennia oud. Het begon allemaal met een ‘simpele’ versterker. Nu is het een volwaardig hifibedrijf. 

Electrocompaniet EMC-1UPWat is het toch met Scandinaviërs en audio? Denen, Noren en Zweden zijn echt fanatieke hifi-ontwerpers. Maar goed: we dwalen af. Electrocompaniet is in 1973 begonnen en sindsdien niet meer gestopt met het fabriceren en ontwerpen van hifi. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het wegwerken van TID (Transcient Intermodulation Distortion). Erg vervelende vervorming in versterkers. Volgens Dr Matti Otala de vervorming die zorgt voor onvolmaakte weergave.

Inmiddels heeft het bedrijf niet alleen versterkers zonder TID, maar ook cd-spelers, dacs en luidsprekers. Kortom: een volwassen line-up!