Home Geen categorie Alles is een speaker!

Alles is een speaker!

0
Alles is een speaker!

NIEUWS – De CeBIT is in volle gang. Niet direct de beurs voor Alpha Audio – het is een it-gerelateerde beurs – maar soms zien we wel grappig nieuws voorbij komen. Bijvoorbeeld nieuws over een nieuw soort ‘speaker’. Nou ja: speaker. Meer een trilapparaat dat van oppervlakken een speaker maakt. 

We hebben ze wel vaker gezien: buisjes die trillen en zo van een tafel, doos of muur een speaker maken. Het is natuurlijk het basisprincipe van een luidspreker: trillingen overbrengen. Waarom zou een tafel, glasplaat of autodak dan geen speaker kunnen zijn? Nou… daar zijn redenen voor, maar daar gaan we nu niet op in.

Toch kan het handig zijn voor onderweg. Niet iedereen heeft altijd zin om grote speakers mee te nemen. En wie geluidskwaliteit ondergeschikt vindt, kan tevreden zijn met deze nieuwe gadgets. Denk aan de OrigAudio Rock-IT of Epishock. Of de producten van Vu-Lion of de Cowin Nanobeat. Niet direct hifi-merken (eerder producten uit een duistere, Chinese fabriek), maar wel grappig. Toch hopen we niet dat het écht gaat aanslaan, want dan zien we de jeugd al snel deze gadgets op van alles en nog wat plakken.

(Foto’s: Cnet)