Home Hi-Fi Nieuwe sounbars JBL

Nieuwe sounbars JBL

0
Nieuwe sounbars JBL

NIEUWS – ze zijn niet meer weg te denken uit het productgamma van de grote merken: soundbars. Langwerpige luidsprekers voor bij de platte tv. Immers: hoe platter de tv, hoe platter het geluid. Ook JBL – geen kleine speler – heeft nu drie nieuwe soundbars: de SB 100, 200 en 400. 

JBL-SB-100-soundbarDrie nieuwe modellen dus. De SB 300 bestond overigens al langer, vandaar de ‘vreemde’ aanvulvolgorde. De SB 100 en 200 staan net onder de 300, de 400 wordt erboven geplaatst en moet dus het high-end model vormen. De prijzen zijn nog niet in Euro, maar ga uit van ongeveer 549 euro voor de SB 400, 299 euro voor de SB 200 en 199 euro voor de SB 100.

Het is geen verrassing dat deze modellen er zijn, want Harman heeft ook al een SB 30. We zien dan ook wat features terug, zoals de schakelbare equalizer voor als de soundbar aan de muur of op een meubel komt. Ook bij JBL is de subwoofer draadloos. In de soundbar zelf zien we wel wat verschillen. De JBL SB 400 heeft twee woofers, twee tweeters en twee keer 60 watt vermogen. Dus niet de 13 units, zoals bij de Harman het geval was.

Het verschil tussen de SB 400 en SB 200 is met name dat de 200 geen aparte subwoofer heeft, maar dat deze ingebouwd is. Kan handig zijn. Ook de SB 200 heeft twee keer 60 watt en twee woofertjes en tweetertjes. De SB 100 tenslotte heeft twee keer 30 watt vermogen en twee woofers en twee tweeters.

Alle systemen zijn plug and play natuurlijk en beschikken over diverse equalizers. Net als bij Harman. Grappig is dat de SB 200 en 400 bluetooth hebben meegekregen om bestanden te kunnen streamen. Al vinden wij soundbars vaak niet heel geschikt voor muziek… maar goed.